platnost smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

platnost smlouvy

Libor Omelka, 13.04.2010 06:20:49

dobrý den
chtěl bych se zeptat,jak postupovat vůči společnosti,která změní název a tuto skutečnost nikde nikomu neoznámí.je smlouva ,kterou jem měl uzavřenou s předchozí společností platná?pokud jsem si dobře pročetl vše na smlouvě tak v současné době mám uzavřenou smlouvu s již neexistující společností a tak se domnívám že je tato smlouva neplatná a nikdo si nemůže dělat z této smlouvy nároky bez předchozí změny smlouvy,a používat data této smlouvy k dalším podnikatelským aktivitám jiné společnosti.jedná se o inzerc,kterou jsem měl smluvně sjednánu na jednom inzertním portále a teď po teto změně názvu společnosti se inzerce oběvila i na jiném inzertním portále,z čímž jsem nesouhlasil a ve smlouvě o tom není nikde nic psáno
děkuji a s pozdravem Libor Omelka

platnost smlouvy

Dana Pávková, 10.11.2008 11:33:07

Dobrý den.
Ráda bych se zeptala na otázku týkající se platnosti a účinnosti smlouvy.
Je uzavřena smlouva o výkonu určité poradenské činnosti (v režimu občanského zákoníku), přitom jde o smlouvu, která nespadá pod žádný typ smlouvy podle občanském zákoníku (smlouva o dílo) ani zákoníku práce (pracovní smlouva). Termín počátku činnosti je od 1.10.2008 a tato činnost je již vykonávána, bez nároku na odměnu. Smlouva však byla podepsána stranami až 25.10.2008, přičemž je v závěrečných ustanoveních uvedeno, že platnost a účinnost smlouvy je datem podpisu. Co z toho vyplývá pro obě strany? Znamená to, že je tato smlouva neplatná?

Re: platnost smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 25.11.2008 14:16:58

Dobrý den, proč by měla být neplatná. Platnost a účinnost nastala tak, jak bylo sjednáno. To, jak se účastníci smlouvy chovali před podpisem smlouvy je jejich věc, včetně toho jak si vypořádají své závazky za výkon činnosti v době než došlo k podpisu smlouvy.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »