návrat po mateřské dovolené - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

návrat po mateřské dovolené

Petra, 09.11.2008 21:57:39

29.11.08 mi končí MD a mám se vrátit do zaměstnání. Mé původní místo je obsazené a volné je až od 1.1.09. Ale já chci již po dovršení 3 let dcery nastoupit. Jak mám postupovat? Ještě k tomu to je na dvě směny a majitel ví, že nemám hlídání. Připadá mi to, že budu muset místo odmítnout, abych dala výpověď a neměla nárok na odstupné pro nadbytečnost. Děkuji

Re: návrat po mateřské dovolené

Karel Dlouhý, 10.11.2008 18:45:40

Prostě 30. 11. 2008 nastoupíte do práce - zaměstnavatel je povinen Vám přidělovat práci. Pokud pro Vás práci nemá, tak by Vám musel poskytnout náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.
ALE jistá komplikace je, jak uvádíte "Ještě k tomu to je na dvě směny a majitel ví, že nemám hlídání."
Tedy mi není jasné, zda chcete a jste schopna pracovat (na dvě směny) nebo ne - tedy co vlastně chcete.
Pokud nejste schopna pracovat na 2 směny a jiné vhodné místo pro Vás není, pak můžete skončit pracovní poměr dohodou (třeba k 29. 11. 2008) - výpověď dávat nemusíte, pokud bude zaměstnavatel souhlasit. Samozřejmě odstupné nedostanete.
Pokud by to místo bylo volné od 30. 11. 2008, jak byste řešila práci na 2 směny?

Petra, 11.11.2008 23:05:47

Dobrý den, moje místo je obsazené a jiné místo na stejné pozici není. Nastoupit do zaměstnání chci 1.12.08.Ostatní volná místa na podobné pozici budou snad od nového roku (staví se nová budova). Jak tuto situaci řešit? Děkuji Petra

Karel Dlouhý, 11.11.2008 23:11:48

Jak jsem uvedl - nastoupíte do práce - zaměstnavatel je povinen Vám přidělovat práci. Pokud pro Vás práci nemá, tak Vám bude muset poskytnout náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »