platnost dohody - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

platnost dohody

Pavel Grittner, 09.11.2008 20:03:12

Dobrý den, při koupi nemovitosti jsem byl uveden v omyl (u domu chyběla kanalizace, která byla inzerována a i majitelkou jsem byl ujištěn na její existenci) a po čase jsem zjistil, že na pozemku je veliký nepořádek. Kontaktoval jsem tedy býv. majitelku, která přislíbila věc napravit avšak pak se po ní slehla zem. Nezvedala telefony, nevybírala si dopisy atd. Po čase se mi podařilo ji dohnat a sepsali jsme dohodu, ve které se zavázala uvést vše do řádného stavu a v případě, že tak neučiní, zaplatit pokutu. Bohužel až doma jsme zjistili, že je na dohodě špatné datum, a to 31.11.2008 - tedy neexistující den. Býv. majitelka chvíli poté komunikovala, pak ale přestala a nic se neděje a přeci jen je listopad.

Proto bych Vás chtěl poprosit o odpověď na otázku. : Když existuje dohoda, kterou jsme podepsali, ale je na ní chybné datum, tedy zmíněný 31. listopad, je tato dohoda platná? Uspěji s ní v případě podání žaloby? Obávám se totiž, že jiné východisko nebude možné. Mnohokrát děkuji.

Re: platnost dohody

Pavel Grittner, 09.11.2008 20:06:38

Ještě abych upřesnil ten datum 31.11.2008 - je to den, do kterého má bývalá majitelka udělat vše, na čem jsme se domluvili.
děkuji

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.11.2008 09:01:09

Dobrý den,
žalobu po uplynutí té doby podat samozřejmě můžete - musíte soudu prokázat úmysl smluvních stran sjednat datum na konec listopadu. Záleží na soudu, zda určí, že dohoda je platná a určitá kvůli tomu datu - budete muset prokazovat...

Pavel Grittner, 10.11.2008 19:16:58

Děkuji za odpověď, stále doufám, že tak daleko to nedojde. Bohužel se stala tato chyba snad to případě u soudu uznají, byl opravdu myšlen konec měsíce, avšak přepočítali jsme se ve dnech. Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »