Diskuze ke článku 'Obecně k výkonu rozhodnutí (exekuci)' - fórum

Zbyněk Bouda  |  15.10.2008  |  diskuze (28)
V tomto článku zdůrazníme několik obecných aspektů, týkajících se všech způsobů výkonů rozhodnutí.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Informace

Jan Novák, 02.04.2011 10:52:30

Dobrý den, chtěl bych vědět jak exekutor nebo instituce v případě, že osoba, která dluží velké částky peněz má trvalé bydliště na úřadě, nekomunikuje nijak s institucemi a nemá žádný příjem ani majetek, bydlí u svého přítele. Dostane se na takového člověka také spravedlnost nebo prostě když nic nemá tak může v klidu žít protože na něj nikdo nepříjde?

Exekuční příkaz na podílové vlastnictví

Petra Nováková, 24.04.2010 14:50:05

Dobrý den,

chtěla bych Vás tímto poprosit o radu. Jednáme o koupi pozemku, který je v podílovém vlastnictví. 11/16 je bez problému - to by se nám podařilo koupit, ale problémové jsou další podíly, tj. 3/16 a 2/16, na kterých je nařízení exekuce, exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a zástavní právo exekutorské (2 různí vlastníci). Měli bychom se obávat koupit bezproblémový podíl a začít na pozemku, se souhlasem spoluvlastníků, stavět?

Předem děkuji!
P. Nováková

Pozemek okolo rodin. domu

Marvin , 19.03.2010 13:23:48

Dobrý den,
před 11 lety jsme kopili rodinný dům (okál)od restituenta. Dum jsme za 4 roky zplatili. Udajně jsme měli přednostní právo na zakoupení pozemku (je to oplocená zahrada o výměře 1072 m čtver.), jenomže o tom nikdo nevěděl a tak to po čase zakopilo 5 společníků. Od té doby platíme za pozemek nájem. Nedávno jsem ale zjistil, že pozemek je v exekuci. Běžel jsem tedy na katastr. úřad ve Velkém Meziříčí a tam jsem se dověděl, že exekuce je pouze na podíl pana X (12/90). Tak se chci zeptat, jaké mohu podniknout kroky v tomto případě? Za normálních okolností nám ten pozemek nechtějí prodat s tím, že k tomu prostě nemají duvod. Tento problém řeší víc lidí v osadě. Bohužel se mi na inernet. stránkách Ždárského ani Jihlavského soudu nepodařilo zjistit bliší informace.Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.

Re: Pozemek okolo rodin. domu

Milan Zeman, 22.03.2010 08:28:33

Pokud pozemek nezakoupí ostatní podíloví spoluvalstníci, bude prodán ve veřejné dražbě.

Re: Pozemek okolo rodin. domu

marcel nováček, 22.03.2010 16:29:56

Zůčastněte se dražby a pokud nabídnete nejvíc máte šanci pozemek získat .Po skončení dražby kdy bude odklepnut nejvyšší příhoz (Váš)vyzve dražitel ostatní spoluvlastníky ,aby pokud chtějí uplatnili svá předkupní práva ,to znamená zaplatili částku za kterou jste pozemek vydražil.Pokud to na mistě neučinní je pozemek Váš

Exekuce motorového vozidla pro ZP

Radomír Marta, 24.02.2010 20:20:12

Dobrý den manželka ma pujčky v bance a jelikož naše firma zkrachovala jsem nezaměstnaný a nestíháme pujčky splácet.
Manželka pečuje o postiženou dceru na kterou jsme od státu dostali příspěvek na zakoupení motorového vozidla.
Mám obavy jestly se na vozidlo bude vztahovat případná exekuce která nám hrozí.

Re: Exekuce motorového vozidla pro ZP

Milan Zeman, 25.02.2010 09:32:57

Obecně jsou z výkonu rozhodnutí vyloučeny zdravotnické potřeby a jiné věci, které povinný potřebuje vzhledem ke své nemoci nebo tělesné vadě. Vzhledem ke skutečnosti, že auto využíváte pro svou dceru doporučuji při případně exekuci podat žalobu na vynětí věci, neboť případné sepsání auta lze posuzovat jako šikanózní výkon práva, který nepožívá právní ochrany.

Vymahani dluhu

Jaroslava Bednářová, 23.09.2009 21:11:17

Dobry den,
rada bych se zeptala, co delat v pripade, kdyz dluznik a ani rucitel nejsou k zastizeni, maji odhlasene trvale bydliste a nyni se nalezaji mimo Ceskou Republiku. Co delat potom, jak mohu vymahat sve pohledavky, kdyz neni kam je poslat. Mohu sve pohledavky vymahat mimo Ceskou Republiku? Mockrat dekuji.

Dotaz

Alena Oppeltová, 29.07.2009 13:45:53

Jsem vdaná od prosince 2008,(manžela znám od března 2008).Když se ke mě nastěhoval,měl jen tašku s oblečením a telefon.Nyní mu došel dopis od exekutora a já mám nyní obavy,aby mi nezabavili všci,které jsem měla již před seznámením s ním.Nemáme spollečný majetek.

exekuce majetku

Magdaléna Vacurová, 15.06.2009 16:38:46

Dobrý den,
syn má dluhy, hrozí mu exekuce.Bydlí u mě v bytě, ale nemá zde trvalé bydliště.Mojí adresu udává pouze jako korespondenční.Nevím, jestli exekutor přijde ke mně.Pokud ano pomůže mi notářský soupis majetku nebo existuje nějaká jiná cesta? Účtenky od všech věcí už nemám.Děkuji.

exekuce

Boumla Masařová, 01.06.2009 20:16:32

Dobrý den.Potřebovala bych poradit!Můj přítel má exekuci na plat.Měsíčně mu v práci strhávají v práci z výplaty peníze a nechávají mu jen životní minimum!Teď se chtěl domluvit z exekutorem na tom že když se mu to strhávaji z platu tak jestli by mu nemohly odblokovat učet v Ge bance kvůli pujčce kterou tam platí!A exekutor mu řek že ne a že stejně se chystá ho navštívit!Že to by musel platit měsíčně 30000.- kč!Že ta částka je moc velká 130000,-kč .Tak by mě zajímalo jestli má na to nárok když mu to strhávají v práci(měsíčně od 4 tisíc až 10000.-kč)!?Prosím poradte co stím!Kdyby si teď odhlásil trvalou adresu a nahlásl si ji někde jinde-pomohlo by to?!A na co má exekutor všechno právo?Když my bydlíme v rodinném baráku u jeho bratra,ale každý máme svoje místnosti ze sociálním zařízením.Budou mít právo kdyby přišlo k nejhoršímu zabavyt věci i jeho bratrovy?Děkuji Masařová

exekuce-chyběl var.symbol

Jitka Hřebačková, 30.05.2009 18:34:21

Dobrý den!
Dotaz-může FÚ provést exekuci státní podpory na stav.spoření pokud má dlužnou částku na svém účtu? Nebyl jen uveden variab. symbol dlužníka (opomněla pracovnice spořitelny při zadávání trval.příkazu).
Děkuji za odpověď! S pozdravem Hřebačková

exekuce pozemku

karel plechyc, 19.05.2009 10:42:30

Vlastním budovu pod kterou je část pozemku ve vlastnictví souseda.Soused se mnou nemluví.Momentálně jsem zjistil z nahlédnutí do katastru že na sousedovi pozemky je uvalen exekuční příkaz k prodeji nemovitosti.Jak bych měl postupovat abych si dané pozemky mohl koupit.Tzn.jak zjistím správce exekuce apod.
Děkuji za rychlou odpověď.

Re: exekuce pozemku

Jon Holt, 20.05.2009 14:33:15

Dobrý den,
dle Vašeho dotazu jsem pochopil, že ty pozemky máte v podílovém spoluvlastnictví. Nemusíte mít strach, jako spoluvkastník máte ze zákona garantováno předkupní právo, které uplatníte v dražbě. Zjistěte na katastru, který exekutorský úřad celou věc řeší a spojte se.

dotaz

Jan Rozny, 10.03.2009 14:20:32

Dobry den. Chtel bych se vas prosim na neco zeptat tykajici se exekuci. Jak postupuje exekutor pokud dluznik ma trvalou adresu buhvi kde to znamena ze se tam ani nezdrzuje a nejsou na neho psane treba sluzby za plyn nebo elektrinu podle kterych by exekutor mohl o nem zjistit kde se zdrzuje. Nema zadny movity majetek treba dum auto tak co mu vlastne ten exekutor zabavi.Kdyz trvale bydliste nema ani u rodicu nebo rodinych prislusniku. CHapu ze teda v tomto pripade mu muze zabavit jen financni obnos. Dekuji za kladne vyrizeni meho dotazu. Narazil sem na vase stranky a o tomto uz sem premyslel tak jsem se vas rovnou zeptal. Dekuji a preji hezky den

Re: dotaz

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.05.2009 13:58:14

Dobrý den,
každý občan ČR má někde trvalé bydliště. Jestliže to není adresa nějakého obecního úřadu a na této adrese se nacházejí nějaké movité věci, přistoupí exekutor obvykle k jejich zabavení či sepsání. Ledaže by jej vlastník těchto věcí, který není povinným, předsvědčil o tom, že věci jsou jeho a nepatří povinnému či se toho může domáhat u soudu.

Jaroslava Bednářová, 23.09.2009 03:37:43

Dobry den,
rada bych se zeptala, co delat v pripade, kdyz dluznik a ani rucitel nejsou k zastizeni, maji odhlasene trvale bydliste a nyni se nalezaji mimo Ceskou Republiku. Co delat potom, jak mohu vymahat sve pohledavky, kdyz neni kam je poslat. Mohu sve pohledavky vymahat mimo Ceskou Republiku? Mockrat dekuji.

Roman M., 23.09.2009 22:30:14

I když mají odhlásen tvr. pobyt to neznamená že na území ČR nemají majetek, který by mohl být exekuován. Vymáhání v rámci EU ješte jak tak jde ale na to se zeptejte u exekutorské komory. Jednoznačně jděte k soudu aby jste mněla vykonatelný rozsudek než se věc promlčí.

exekuce

Karel Javorek, 09.06.2009 18:43:38

Zdravim.Dcera s nami ve spolecne domacnosti jiz 5 let nebydli.Pred mesicem jsme ji odhlasili z trvaleho bydliste.Takze k nasemu bytu nema zadne majetkove ani jine naroky.To znamena,ze u nas nema zadny movity majetek.V pripade,ze by dcera mela nejake dluhy,mame mit obavu z exekutoru?Dekuji za odpoved.Hezky den.

exekuce na účet, doručení písemnosti

Petr M., 11.02.2009 13:18:20

Dobrý den,
do vlastních rukou mi byla doručena písemnost od exekutorského úřadu k uhrazení dlužné částky telefonní společnosti. Nejsem ovšem dlužníkem, tím je rodinný příslušník stejného jména. Na všech dokumentech bylo uvedeno IČO dlužníka, které ovšem nepatří mně (mám jiné IČO na jinou živnost). Písemnost jsem proto předal dotyčnému dlužníkovi.
Na můj bankovní účet poté byla provedena exekuce na požadovanou částku. Když jsem zkontaktoval exekutora, tvrdí, že jsem měl 15-denní lhůtu na odvolání a tudíž je exekuce oprávněná.
Jestliže je písemnost doručena jiné osobě než povinnému, která prokazatelně není dlužníkem, považuje se rozsudek za pravomocný? Jak postupovat dále, abych se domohl odblokování účtu? Mám právo na nějakou náhradu škody v případě prokázání neviny?

Exekuce ze strany FU

Jan Pošvář, 11.02.2009 09:57:36

Dobrý den,
chtěl jsem se dotázat na možnosti exekuce ze strany FU. Hrozí mi exekuce ze strany FU, ale bohužel není z obchodních důvodů možné dlužnou částku uhradit.
Pravděpodobný postup FU bude obstavení konta u mé banky.
Jako trvalé místo podnikání mám uvedenu adresu bydliště mých rodičů. Dům je zcela v jejich vlastnictví, včetně všeho vybavení. Je možné, že je exekuce nějakým způsobem ohrozí?
Děkuji za informaci

Re: Exekuce ze strany FU

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.05.2009 14:02:07

Dobrý den,
teoreticky by mohl exekutor chtít zabavit majetek Vašich rodičů (movité věci) - ti mu musí prokázat, že patří jim a ne Vám. Pokud by se jim to nepodařilo, museli by podat soudu žalobu na vyloučení těchto svých věcí z exekuce.

Exekuce

Eva Mrazkova, 05.01.2009 15:24:22

Dobry den,chtela bych se optat prislo mi do prace,rozhodnuty exekuce na ztrhavani castky ze mzdy,tak tam ucetni poslala podklady do chtely a daly to na schvaleny k soudu,a ac to nenabilo pravni moci tak me i manzelovi zablokovaly ucty,je to mozne.Dekuji

exekuce na plat

Martin Cvekl, 05.01.2009 14:28:16

Dobrý den chci se zeptat když bude na mně exekuce a nemáme s manželkou uzavřenou předmanželskou smlouvu může exekutor na plat mojí manželky?

Exekuce

Marek Horn, 28.12.2008 22:06:32

Je případnou exekucí ohrožena též moje matka?S předmětem mé exekuce nemá nic společného,ale žijeme ve společném bytě - je její - , má též svůj bankovní účet apod.Může tedy exekutor sáhnout na majetek a peníze mé matky jakožto rodinného příslušníka? A jak se potom určuje, co v bytě komu patří (televize apod.)? Děkuji,M.H.

Re: Exekuce

Karel Dlouhý, 29.12.2008 11:12:19

Jak si můžete přečíst v mnoha odpovědích, pokud exekutor zabaví např. televizor jako majetek dlužníka podléhající exekuci (polepí jej cedulkou "exekučně zabaveno" nebo rovnou odveze), musí matka dát k soudu žalobu k soudu na vyloučení televizoru z exekuce a doložit (např. účtenkou), že jde o její majetek.

V praxi to může činit potíže (ne od všeho jsou účtenky).

po dražbě

Martin Jůna, 07.11.2008 13:42:12

Pokud se zúčastním dražby a získám v ní nemovitost, bývalí majitele v nemovitosti bydlí, jak se postupuje při převzetí nemovisti, otázka vystěhování a pod. Děkuji za odpověď.

Re: po dražbě

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.11.2008 13:46:29

Dobrý den,
buď se s nimi dohodnete na dobrovolném vystěhování nebo je budete muset vystěhovat soudně a to podáním žaloby na jejich vyklizení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »