Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobry den ,chtela bych se zeptat jak mame dale pokracovat v pripade moji mamky... v lednu ji prisel dopis od pana JUDr.Pert Gallat ze dluzi 7016,- kc ... protoze se moje mamka dlouhodobe leci a ma castecny invalidni duchod a v ty dobe byla v nenocnici(dopis prisel obycejnou postou bez razitka atd) tak jsme to zacala resit s tou spolecnosti ja... pan petr byl velice ochotny a ze hnedka posle splatkovy kalendar a ze nam posle o co se jedna ...do dnesniho dne nam prisel jen splatkovy kalendar... po telefonu nam bylo recene ze se jedna o dluh u pojistovny ktery delal 368.- a je to z roku 2003... mamce neprisel ani jeden dopis od pojistovny ze ma zaplatit dluznou castku(veskere veci za ni vyrizuji ja ) vcera jsme hledala infotmace o teto spolecnosti a o panu Gallatovi a nasla jsme jen stranku kde lidi pisi ze je podvodnik... chtela jsem se zeptat zda mu to mame zaplatit nebo ne... neukazal nam zadne spisi o tom komu a kde mamka dluzi penize...dekuji
Dobrý den. V červnu 2006 jsem opravdu nevědomky porušil smluvní podmínky u banky na poskytnutí kontokorentu. Přestal jsem služby banky zcela využívat. Banka mi kontokorent vypověděla a převedla jej na jakýsi překlenovací úvěr ve výši kontokorentu (15000,-Kč) a stanovili splátky. O tomto mě prý informovali několika upomínkami,včetně doporučených dopisů. Vzhledem k tomu, že se téměř stále zdržuji v zahraničí,dopisy jsem si nepřevzal. Poslední upomínka mi byla zaslána v lednu 2007. Od té doby se nic nedělo - alespoň z mého pohledu. Včera jsem měl telefonát ze sestřiné společnosti banky, která má na starosti vymahání pohledávek, výše uvedené skutečnosti jsem si dnes ověřil v bance a dle jejich údajů dlužím bance 15000,-Kč za nesplacený úvěr. Má otázka zní: mohu v případě vymahaní uplatnit institut promlčení dluhu? Děkuji.
Smlouva o vedení běžného účtu se řídí obchodním zákoníkem, který stanoví obecnou promlčecí lhůtu 4 roky. Záleží tedy na tom, kdy nároky banky vznikly, respektive kdy byly splatné. Od následujícího dne běží promlčecí lhůta.
Dobrý den,
můj synovec má velké dluhy u dopravního podniku a VZP.Je duševně nemocný,momentálně v léčebně,nemá odpra-cované 3 roky,takže nemá nárok na inv.důchod,bude dostávat jen dávky hmotné nouze.Nikdy již nebude zcela schopen práce.Je ale svéprávný, nemá žádný majetek,žil jako bezdomovec. Jak to bude s jeho dluhy,ktré nikdy nebude schopen splatit? Nemůže se dostat do vězení?
Když mu občas dáme peníze, jídlo nebo oblečení, nemůžeme se dostat do potíží kvůli jeho dluhům? Děkuji moc za radu Tereza
Dobrý den, pro dluhy se nezavírá, přímo z listiny základních práv a svobod vyplývá, že nikdo nesmí být zbaven svobody pouze pro neschopnost dostát smluvnímu závazku. A pokud se Vás týká, za jeho dluhy nenesete žádnou odpovědnost. A to, že mu čas od času pomůžete, je chvályhodné, za to Vám samozřejmě žádný postih nehrozí.
Dobrý den,
v tomto týdnu sem i ozvala jakási exekutorská společnost, že prý dlužím částku společnosti Multiservis. Jedná se o věc z roku 2000. Vím, že jsem společnosti Multiservis nějaký dluh doplácel, také přes exekutorskou firmu a následně bylo vše popotahováno přes soudy, neboť tato firma se dopustila podvodu a peníze společnosti neodevzdala. Ovšem dnes, po několika stěhování a 8 letech, již žádné doklady nedohledám. Jak se mohu bránit? Není již případný dluh promlčen? Celé to na mě budí dojem, že se další společnost pokouší o podvod a vymáhá záměrně velice staré dluhy, u kterých je dobrá šance, že se doklady již nedohledají.
Děkuji
Dobrý den, neznám podrobnosti případu, ani není zřejmé, jaký byl celý průběh událostí, které popisujete. Dluh by mohl být promlčený, pokud ovšem nedošlo k jeho pravomocnému přiznání. Promlčení pak nastává až po 10 letech.
To, že někdo vymáhá staré pohledávky, ještě neznamená podvod. Pohledávka totiž nezaniká ani promlčením, tím jen dochází k jejímu oslabení, protože pohledávku po námitce promlčení již nelze soudně přiznat. To ovšem nebrání jiným způsobům vymáháním.
Dobry den,dostala jsem platebni prikaz na 12 000kc,protoze jsem pry v roce 2001 uzavrela pojistku s ceskou sporitelnou a po zaplaceni prvni castky prestala platit.pPo 9 letech mi ted prisel platebni prikaz na castku 4000kc+8200 za pravnika.Myslim ze toto je jiz promlcene,ale presto jsem uhradila castku 4000kc.Chtela bych se zeptat,jestli musim hradit i zbytek,nebo je to vazne promlcene.Dekuji za odpoved
Pokud jste včas nepodala odpor, v němž jste uplatnila námitku promlčení, musíte uhradit všechny částky v PR uvedené, neboť k promlčení nepřihlíží soud automaticky. Pokud Vám ještě nevypršela lhůta k podání odporu, podejte jej, ať nemusíte hradit aspoň náklady řízení.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com