Cena za notáře - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědictví

jitka wenclová, 06.11.2008 22:02:08

Dobrý večer,prosím o radu,po smrti mé matky probíhá dědické řízení a notářka požaduje po nás odhad baráku ve kterém žije můj otec a já jsem zde přihlášena k pobytu.Otec se svého podílu chce v můj prospěch zřeknout a barak mi darovat,jsem jedinná dcera a nehodlám barak prodat´a ještě by mě zajímalo kolik se platí poplatek za dědické řízení,děkuji Wenclová Jitka

Re: dědictví

Mgr. Oldřich Topka, 24.11.2008 08:33:21

Dobrý den, poplatky jsou uvedeny v předchozí odpovědi. To, jak se s otcem dohodnete na rozdělení dědictví, je jen na Vás. Buď se Vaše vlastnictví k domu vyřeší v rámci dědictví, kdy s otcem uzavřete dědickou dohodou, anebo až následně, kdy na Vás převede svůj dědický podíl na nemovitosti darovací smlouvou.

Cena za notáře

Renata Skupniková, 05.11.2008 15:17:26

Dobrý den, umřela nám mamka a byl nám dle okresu přidělen notář, který vyřízuje dědické řízení. Chtěla bych se zeptat, jakou částku si tito notáři účtují za své služby? Někdo mi řekl, že je to dle výše celkové částky pozůstalých věcí, z jejich celkové částky....že si účtují 1% z celkové výše. Je to skutečně tak? Děkuji. Renata

Re: Cena za notáře

Mgr. Oldřich Topka, 24.11.2008 08:30:55

Dobrý den, notáři si odměnu účtují podle notářského tarifu (vyhl. MS č.196/01 Sb.). U dědictví je to:
z prvních 100 000 Kč základu 2,0 %,
z přebývající částky až do 500 000 Kč základu 1,2 %,
z přebývající částky až do 1 000 000 Kč základu 0,9 %,
z přebývající částky až do 3 000 000 Kč základu 0,5 %,
z přebývající částky až do 20 000 000 Kč základu 0,1 %,
nejméně však 600 Kč.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »