Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
býv. přítel je slovák, trv. pobyt má stále na slovensku a u mě má hlášené přechodné bydliště, což má naše policie vedené jako trvalé, ale dle informací od cizinecké policie je to jen bydliště pro evidenci.
Mnohokrát děkuji za Vaši radu.
Dobrý den,
1) Příště dodržujte rozsah příspěvků!
2) Přítel platil hypotéku na cizí nemovitost. Proč by tedy neměl chtít vrátit peníze, ze kterých nic neměl? To by Vám je v podstatě daroval, k čemuž ale nemá důvod. Část peněz by sice mohla být požadována za náklady související s jeho bydlení (elektřina, teplo, plyn atd.), ale jinak nárok na peníze má.
3) V další části není zřejmé, na co se ptáte, žádný dotaz jste nepoložila. Jestli na Vás chce podat trestní oznámení, pak mu v tom nezabráníte. Bude na policii, aby prošetřila, jestli došlo k TČ nebo ne. Podle toho, co píšete, však jeho oznámení pro Vás žádný zásadní účinek mít nebude, protože nic trestného ve Vašem jednání není.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zhruba v půli měsíce října jsem příteli oznámila, že chci aby se odstěhoval z mého domu. Já jsem vlastníkem, mám na dům hypotéku. Přítel tam není nikde vedený,ani v hypoteční smlouvě jako spoludlužník, ani jako spolumajitel domu. Platil zhruba dva roky hypotéku ze svého účtu na hypoteční účet, nyní chce po mě tyto peníze zpět vyplatit. Chtěla jsem se zeptat jestli vůbec má na toto nárok, jestli má nárok na plnou částku, nebo třeba jen nějakou její část?
Další můj dotaz je: Našla jsem si nového přítele, bývalý přítel mě i mému současnému příteli vyhrožuje prostřednictvím mé osoby jak telefonicky tak prostřednictvím sms, pouze na můj mobil, na přítele číslo nemá. Podali jsme na něj na policii oznámení proti občanskému soužití (na policii jsme se dozvěděli, že to není trestný čin, ani přestupek) nyní když se bývalý přítel dozvěděl, že má přijít podat vysvětlení chce on podat oznámení na mě. Údajně za neoprávněné vykázání z místa trv. bydliště
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com