Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrýden,
před 4 roky jsme dostavěli rod. domek. Firma, která stavbu prováděla mi ani po urgencích nevystavila smlouvu o dílo. Pro tuto firmu pracovala jako subdodavatel firma, která od ní do dnešního dne nedostala zaplacenou poslední fakturu. Po více jak 3 letech se tato firma obrátila na měs tím, že chce proplatit fakturu za práce které provedla, kterou mi také zaslala poštou obyčejně. Jsem povina jí fakturu zaplatit i přesto, že neexistuje smlouva o dílo? faktem je, že stavební firma občas subdodavatelům neplatila a oni nosily faktury mě, které jsem jim proplácela, byla mezi nimi i tato firma. Faktem je, že dodavatelskou firmu jsem po neshodách, týkajících se kvality provádění vyhodila bez doplacení poslední faktury.
Dobrý den, chyba je zčásti i na Vaší straně, neměla jste akci začít realizovat bez písemné smlouvy. I kdyby Vám nyní vydal smlouvu, nebyla by Vám moc platná. Akce již proběhla, takže stanovovat práva a povinnosti zpětně, již nemá smysl.
Vy jste dílo platila hlavnímu zhotoviteli, to, jak měl nastavené smluvní vztahy se svými subdodavateli, je jeho problém.
U firmy, která požaduje zaplacení je podstatné, jestli se to týká prací, které měl platit původní zhotovitel, protože jste mu je zaplatila, anebo se jednalo o práce, které již dodělávali v době, kdy jste od smlouvy se zhotovitelem odstoupila a peníze mu již nedoplatila. To z dotazu nevyplývá a bez hlubší znalosti nelze jasně odpovědět.
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď. Co se týče prací, tak byly vykonány ještě v době, kdy dodavatelská firma jěště u nás pracovala. Vím, že je částečně chyba na mé straně, ale s firmou jsme měli smlouvu na hrubou stavbu, protože se nám podařilo poměrně rychle prodat byt, který jsme museli do určitého datumu opustit, neměla jsem čas vybírat firmu jinou a dohodla jsem se s majitelem dod. firmy, že dodá smlouvu a bude pokračovat. Nedodaná smlouva byl také jeden s důvodů ukončení spolupráce. Jestli jsem zaplatila práce pro subdodavatelskou firmu nevím, protože poslední peníze 50 000 jsem platila proti příjmovému dokladu, kde stálo, že se jedná o dokončovací práce ( o jiných dokončovcích pracích nezaplacených nevím) a bylo mi slíbeno, že bude dodaná faktura s přílohou.Protože jsem firmu mezitím vyhodila, fa jsem již neobdržela, mám pocit, že to byly tzv. peníze bokem. Subdod. firma dělala dokončovací práce a vystavila mi fakturu na 30000 + 10000 bokem. Jsem povinna fa sub. firmě zaplatit?
Dobrý den.
Manželka požádala o rozvod.bydlíme v domě,který patří jejím rodičům.Nájemní smlouvu nemáme.Investovali jsme do tohoto domu cca.120000 Kč.Já je nyní (resp. polovinu - 60000) chci vyplatit od jejích rodičů,co by majitelů domu.Investici jsme provedli z našeho rozhodnutí,nicméně s jejich souhlasem-ústním.Mám šanci v případném soudním sporu získat tyto prostředky zpět?Doklady o investicích vlastním.Děkuji za Váš čas a odpověď.
Dobrý den,
těžko říct - doporučuji konzultaci s advokátem, který by Vám po prostudování dokladů a bližšího seznámení se se situací měl odpovědět, zda má taková žaloba smysl.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com