Výše důchodu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výše důchodu

Jana K., 04.11.2008 10:14:54

Dobrý den,
ráda bych se zeptala. Mám hlavní pracovní poměr a dále pracuji v jiné společnosti na základě Dohody o provedení práce, výdělek je mi daněn. Moje otázka zní, zda i tuto práci musím přiznávat v Daňovém přiznání za rok 2008, domnívám se, že ano. A dále zda tato částka bude brána v potaz při stanovení výše důchodu, do důchodu jdu v listopadu 2012.

Děkuji Vám za odpověď.

Jana K.

Re: Výše důchodu

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 10:14:01

Dobrý den, daňové poradenství není předmětem této poradny. Obraťte se tedy tak, kde se tímhle zabývají nebo přímo na finanční úřad.
Na okraj lze uvést, že z odměny z DPP do 5.000 hrubého měsíčně se odvádí daň srážkou a nikde jinde se již neuvádí. Pokud je odměna vyšší, pak jde o odvod zálohou a ta se poté zúčtovává, buď v ročním vyúčtování u zaměstnavatele, u kterého je podepsáno prohlášení k dani anebo přímo v daňovém přiznání.
Odměny do vyměřovacího základu pro výpočet důchodu zahrnuty nebudou, protože se z DPP neodvádí sociální pojistné (jehož součástí je právě důchodové pojištění).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »