Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala. Mám hlavní pracovní poměr a dále pracuji v jiné společnosti na základě Dohody o provedení práce, výdělek je mi daněn. Moje otázka zní, zda i tuto práci musím přiznávat v Daňovém přiznání za rok 2008, domnívám se, že ano. A dále zda tato částka bude brána v potaz při stanovení výše důchodu, do důchodu jdu v listopadu 2012.
Děkuji Vám za odpověď.
Jana K.
Dobrý den, daňové poradenství není předmětem této poradny. Obraťte se tedy tak, kde se tímhle zabývají nebo přímo na finanční úřad.
Na okraj lze uvést, že z odměny z DPP do 5.000 hrubého měsíčně se odvádí daň srážkou a nikde jinde se již neuvádí. Pokud je odměna vyšší, pak jde o odvod zálohou a ta se poté zúčtovává, buď v ročním vyúčtování u zaměstnavatele, u kterého je podepsáno prohlášení k dani anebo přímo v daňovém přiznání.
Odměny do vyměřovacího základu pro výpočet důchodu zahrnuty nebudou, protože se z DPP neodvádí sociální pojistné (jehož součástí je právě důchodové pojištění).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com