Vystěhování podnájemníka - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Potize

Martina Filova, 25.11.2008 14:53:51

Dobry den, pronajali jsme byt, smlouva zanikla k 11.11.08 a navic uz dva mesice mi najemnik nezaplatil najem. Jiz trikrat jsem u nej byl pro klice, s tim ze ho vyhodim, ale delal ze neni doma, nebo odmital klice mi dat. Dnes vecer tam jdu znova, ale co kdyz mi opet klice nebude chtit dat? Nasilim ho asi vyhodit nemuzu, tak nevim, mam tam jit s policii? Mam vymenit zamek? Jak dal? DEKUJI.

Dekuji

Martina Filova, 18.11.2008 14:04:06

Dekuji za odpoved na muj problem. Jeste prosimvas dala jsem sem dotaz do sekce rodinne pravo- vyzivovaci povinnost rodicu k detem, tam mi ale nikdo neodpovedel. je to nalehave, muzete to rici kolegum kteri maji tuto sekci na starost? dekuji.

zrušení trvalého pobytu

Marek Ožog, 16.11.2008 19:29:17

Dobrý den,
prosím o radu. Bydlíme ve společném RD s matkou mé manželky a s jejím synem. Dům patří tchýni a máme problém s jejím synem. Ten dělá samé dluhy, nepracuje,pije a chodí zde jednou za měsíc, si nabrat potraviny, aby někde "přežil". Tchýně je zoufalá společně s námi, bojíme se exekucí, které se již v minulosti objevily.
Nechce s námi řešit žadnou situaci a obrací se jenom na slova "však tady mám trvalé bydliště".Je nějaká možnost jak se proti němu bránit, ať jednou neskončíme na ulici před domem?
Děkuji za odpověď

Re: zrušení trvalého pobytu

Lucie Jindrová, 18.11.2008 14:10:06

Dobrý den,
na ulici skončit nemůžete - dluhy jsou syna manželky a ten nemá k domu žádná vlastnická práva. Zrušit mu trvalé bydliště ale můžete - je to i vhodné. I když Vás to před návštěvou exekutora zachránit nemusí.

re: vystehovani

Martina Filova, 16.11.2008 17:45:51

Najemni smlouva zanikla 11.11 dle slov majitele ale budeme bydlet dal jen bez smlouvy, je pry zbytecna dle jeho slov. Obeznamili jsme ho s nasi situaci a nejdrive rekl ze s najmem pocka a ted vcera rekl ze 19.11 chce klice. Mimo to ani nam pri tom prvnim najmu nedal doklad o zaplaceni, meli jsme o nej rict? Vim ze neplaceni je nase vina ale to nas muze tak na rychlo vyhodit?? Jak dlouho trva to rizeni kdyz poda zalobu? Dekuji.

re: vystehovani

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.11.2008 10:50:34

Dobrý den,
řízení může trvat měsíce i roky; v případě soudního řízení riskujete to, že pokud si pronajímatel vezme advokáta a pak budete muset zaplatit poměrně vysoké náklady řízení.

vystehovani- pokrac.

Martina Filova, 16.11.2008 16:48:56

Najem jsme nezaplatili, nebot jsme nutne meli velke necekane vydaje. Na ulici jit nechci a prece nas majitel nemuze vyhodit za ctyri dny, tak rychle jiny najem nesezeneme. Vubec neni s majitelem rec o dohode a ja ani nevim co mu reknu, az si za tri dny prijde pro klice. Dekuji za rychlou odpoved, at uz ji napisete sem, nebo me na email, dekuji.

vystehovani

Martina Filova, 16.11.2008 16:44:23

Dobry den, 11.9 jsme se s manzelem nastehovali do podnajmu. Smlouva na dobu urcitou na dva mesice, s tim ze pak bude dohoda ustni- to ve smlouve ale neni napsane. zaplatili jsme najem na prvni mesic a kauci. Nyni dluzime najem za 15.10-15.11 a za 15.11-15.12 jsme take nezaplatili. Prosila jsem majitele bytu aby dva-tri tydny pockal, ze zaplatim, ale majitel mi pred vcera oznamil ze 19.11 chce klice. Co dal? Nejaka lhuta? Prosim a dekuji za radu.

Re: vystehovani

Karel Dlouhý, 16.11.2008 17:12:50

Napsala jste "smlouva na dobu urcitou na dva mesice" - tedy do kdy?
Jestliže je nájem nebo podnájem sjednán na dobu určitou, tak uplynutím té doby skončí a pak již byt budete užívaz bez právního důvodu, majitel dá žalobu na vyklizení a pak exekuci.
Když neplatíte nájemné, tak se majiteli ani nedivím, že Vám dobu nechce prodloužit.

Vystěhování nájemníka

Ladislav Kret, 06.11.2008 14:29:12

Dobrý den, měl bych jeden dotaz.
Před asi 2 roky jsem koupil byt i s nájemníkem. Smlouvu jsem musel zachovat na dobu neurčitou. Celou dobu bylo vše v pořádku. Najednou je to asi 4 měsíce zpátky, nájemnik neplatí celé nájemné a vždy donese jen asi 1/3 nájmu a slibuje,že vše splatí. Já bych ho chtěl samozřejmě vystěhovat, protože byt bych chtěl už využívat pro sebe, protože z toho důvodů jsem ho v minulosti kupoval. Nevim jak mám dál postupovat. Jestli mám právo dát mu výpověď. Navíc jsem mu teď nabídl byt v té samé kategorii i ceně a on odmítl. Jsem fakt zoufalý. Děkuji za odpověď.

Vystěhování podnájemníka

Petr Novák, 03.11.2008 22:56:12

Bydlíme v regulovaném nájmu a od nového roku v bytě 73m budu platit i se zalohami na energii cca 11000,-kč,ale naopak vlastnim byt s podnájemníkem s regulovaným nájmem.Tím, že už tady mám platit tolik peněz, bych chtěl bydlet ve svém bytě. Podnájemník odmítl peníze za ukončení nájemní smlouvy.Jak mám dál postupovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »