výpověď dohodou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ukonceni pracovniho pomeru dohodou

Miroslav Sindelar, 08.11.2008 10:34:01

ukoncil jsem P.P.po ustni dohode k 30.9.a od 1.10.jsem zamestnan u jine firmy.zapoctovy list jsem bez problemu obdrzel a predal novemu zam.dosud jsem vsak neobdrzel stravne za sl.cesty do zahranici za mesic zari.byvaly zamestnavatel ted zada vypoved pisemnou a argumentuje tim,ze me 3roky,ktere jsem u neho odpracoval me ve stravnem preplacel.vyse stavneho byla stanovena po oboustranne dohode na pausalni,ale do ucetnictvi firmy vykazovana dle zakona.chtel bych se zeptat,jak mam v teto situaci dale postupovat.dekuji

Re: ukonceni pracovniho pomeru dohodou

Mgr. Oldřich Topka, 20.11.2008 13:42:23

Dobrý den, o tom, že náhrady byly vypláceny jinak než bylo účtováno, jste věděli oba. Není zřejmé, proč po Vás nyní chce výpověď pod záminkou nějakých náhrad. Jestliže byl PP platně skončen dohodou, pak prostě skončil a je nesmysl, aby po Vás následně požadoval výpověď. Jestli má dojem, že mu něco dlužíte, pak ať jde k soudu. Tam ovšem bude muset vysvětlit nesrovnalosti kolem náhrad. Úmyslně nesprávně vedené účetnictví by také jistě zajímalo finanční úřad.

Výpověď

EVA KAHAJOVÁ, 06.11.2008 17:52:04

Dovbrý den
Mám smlouvu na neurčito a dnes mi oznámily, že mám výpověď dohodou a že ostupné nedostanu,protože firma na to nemá a někam si stěžovat nemá smysl, že mi to nepomůže.Že to mám podepsat jiné východisko není a ještě bych si stejně uškodila. Chci se zeptat jestli mám nárok na to odstupné nebo jestli se dá ta dohoda napadnout neboli celé jejich jednání.

Děkuji KAHAJOVÁ

Re: Výpověď

Karel Dlouhý, 06.11.2008 18:53:36

"výpověď dohodou" je nesmysl, přečtěte si odpovědi na podobné dotazy. Buď Vám dají výpověď (kde jenom podpisujete převzetí) a proti ní se případně můžete bránit u soudu, nebo Vám předloží návrh dohody o skončení prac. poměru - a ta je platná jen když ji podepíšete.
Na odstupné máte nárok, pokud Vám dá výpověď z těchto důvodů:
a) ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
b) přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách,
NEBO pokud uzavřete dohodu o skončení prac. poměru a tento důvod v ní bude uveden.
Pokud odstupné nezaplatí dobrovolně, musíte dát žalobu k soudu.

výpověď dohodou

Josef Král, 03.11.2008 21:14:29

Dobrý den, pracoval jsem u jedné společnosti. Nyní jsme se dohodli ke konci řijna, že ukončím pracovní poměr dohodou. Když jsem dovezl výpověď mnou napsanou sice dohodou, ale bez §. Tato výpověď mi nebyla přijatá. Připravily formulář ve znění: " Podle § 51 ZP dávám výpověď z pracovního poměru, který jsem uzavřel dne 24.3.2005 a dapouze datum 30.10.2008"
Toto datum bylo kdy jsem tam jel na domluvenou výpověď. Chci se zeptat co přesně § 51 znamená. Dále se chci zeptat zda mi měl výpověď zaměstnavatel stvrdit podpisem, což také neudělal. Do kolika dní mi má poslat zápočtový list + evidenční důchodový list.
Děkuji za odpověď Král Josef

Re: výpověď dohodou

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 14:32:34

Dobrý den, výpověď dohodou je nesmysl, to je tu popisováno stále dokola. Není divu, že něco takového nepřijali, protože není jasné, jestli šlo o návrh dohody o rozvázání PP nebo o výpověď, což jsou dvě odlišné věci.
§51 je právě o výpovědi a stanoví mimo jiné i 2-měsíční výpovědní dobu, kterou musíte odpracovat. Váš PP tedy ještě neskončil.
Přesná lhůta pro vydání potvrzení o zaměstnání stanovena není, ale platí, že má být vydáno při skončení PP.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »