Vypořádání. - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypořádání dědictví

Šárka Bažantová, 27.11.2008 10:34:46

Dobrý den,
přítel dědí spolu se svým bratrem po matce, otec již zemřel. Na vypořádání dědictví se spolu domluvili s tím, že bratr chce fin. dorovnání 300 tis /za chalupu a stav. pozemek. Přítel by si chtěl nechat pouze pozemek a chalupu chce jeho syn. Jak tedy postupovat?
Syn není dědic, takže asi nemůže figurovat v dohodě o vypořádání dědictví - takže máme to udělat tak, že přítel se zaváže, že bratrovi vyplatí odstupné 300 tis a až dojde k vyplacení částky, tak 100 tis dá přítel a 200 tis dá jeho syn a přítel na něj v ten den udělá kupní smlouva na nemovitost? Nebo má být v dohodě o děditví vypořádání jen na 100 tis /za pozemek/ a přítelův syn by uzavřel kupní smlouvu přímo s jeho bratrem?
Děkuji za radu
Šárka Bažantová

Vypořádání

Světlana Hladíková, 24.11.2008 15:13:42

Dobrý den.před 2 lety mi zemřela matka.S bratrem jsme měli od nevlastního otce dostat peníze.U notáře jsme podepsali,že mu na vypořádání dáme lhůtu 10let.Bohužel otec letos také zemřel.Jeho dcera o penězích nic neví.Zdědila vše.Kam se můžu obrátit,když mám v ruce rozsudek.
Děkuji Hladíková

vyrovnání dědictví

Ilona Novotná, 05.11.2008 07:06:04

Dobrý den,mám dotaz,ohledně výplaty dědictví po matce.Od soudu jsem obdržela Usnesení,kde byla uvedena částka, kterou musím vyplatit sestře.Konečný součet částek na dokladu je chybný i uvedená částka na VK neodpovídá skutečnosti.Zůstatková částka na VK je nižší.Usnesení již nabylo právní moci.Lze to nějak napravit?VK z dědictví,byla umořena. Kdo hradí poplatek?Jsme pouze dvě dcery dědičky.Jsme obě povinny uhradit polovinu umořovací částky ? A jak je to s mimořádnými výlohami při vyřizování dědictví ? Je sestra povinna mi na tyto výlohy také přispět? Nebo je to jenom její morální povinnost?Moc Vás prosím o radu.Nevím,co si počít.Předem Vám moc děkuji za radu a pomoc.p.Novotná

Re: vyrovnání dědictví

Mgr. Oldřich Topka, 24.11.2008 08:24:16

Dobrý den, ohledně chyby v usnesení kontaktujte soud. A pokud jde o ostatní dotazy, tak vzhledem k jejich množství se rovnou obraťte na notáře, který vedl pozůstalostní řízení a projednejte to s ním. Obecně platí, že dědici hradí náklady v poměru k jejich dědickým podílům, jak se ve skutečnosti dohodnout je však na nich. Kromě toho je tu na některé otázky již několikrát odpovězeno, takže si projděte diskuze.

Vypořádání.

renáta plchová, 03.11.2008 13:13:04

Dobrý den,před 2 lety mi zemřel otec,jako dědicové jsme zůstali 3 sourozenci,jedná se o byt v osobním vlastnictví.Byt byl rozdělený na 3 díly - ale užívá ho jen jeden bratr s rodinou s tím, že každý z nás má svůj díl zapsaný v KN. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nějakým způsobem dostat svůj podíl, navrhnout mu to třeba k odprodeji? A je nějaká možnost, kdyby s tím nesouhlasil? Jedná se o byt na Slovensku, já bydlím v Praze a neuvažuji ani v budoucnosti o užívání části bytu-je to vlastně nemožné, když je tam on s rodinou. Byt byl ohodnocený na cca 660tis.Děkuji za odpověď. R.Plchová

Re: Vypořádání.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 03.11.2008 16:15:59

Dobrý den,
v tomto případě by bylo více než vhodné docílit vypořádání podílového spoluvlastnictví tak, aby Vás dva sourozence bratr vyplatil. Pokud se nedohodnete, můžete podat žalobu na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví. O konkrétních náležitostech se ale poraďte s odborníkem na slovenské právo, protože žaloba by musela být podána na Slovensku.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »