Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
přítel dědí spolu se svým bratrem po matce, otec již zemřel. Na vypořádání dědictví se spolu domluvili s tím, že bratr chce fin. dorovnání 300 tis /za chalupu a stav. pozemek. Přítel by si chtěl nechat pouze pozemek a chalupu chce jeho syn. Jak tedy postupovat?
Syn není dědic, takže asi nemůže figurovat v dohodě o vypořádání dědictví - takže máme to udělat tak, že přítel se zaváže, že bratrovi vyplatí odstupné 300 tis a až dojde k vyplacení částky, tak 100 tis dá přítel a 200 tis dá jeho syn a přítel na něj v ten den udělá kupní smlouva na nemovitost? Nebo má být v dohodě o děditví vypořádání jen na 100 tis /za pozemek/ a přítelův syn by uzavřel kupní smlouvu přímo s jeho bratrem?
Děkuji za radu
Šárka Bažantová
Dobrý den.před 2 lety mi zemřela matka.S bratrem jsme měli od nevlastního otce dostat peníze.U notáře jsme podepsali,že mu na vypořádání dáme lhůtu 10let.Bohužel otec letos také zemřel.Jeho dcera o penězích nic neví.Zdědila vše.Kam se můžu obrátit,když mám v ruce rozsudek.
Děkuji Hladíková
Dobrý den,mám dotaz,ohledně výplaty dědictví po matce.Od soudu jsem obdržela Usnesení,kde byla uvedena částka, kterou musím vyplatit sestře.Konečný součet částek na dokladu je chybný i uvedená částka na VK neodpovídá skutečnosti.Zůstatková částka na VK je nižší.Usnesení již nabylo právní moci.Lze to nějak napravit?VK z dědictví,byla umořena. Kdo hradí poplatek?Jsme pouze dvě dcery dědičky.Jsme obě povinny uhradit polovinu umořovací částky ? A jak je to s mimořádnými výlohami při vyřizování dědictví ? Je sestra povinna mi na tyto výlohy také přispět? Nebo je to jenom její morální povinnost?Moc Vás prosím o radu.Nevím,co si počít.Předem Vám moc děkuji za radu a pomoc.p.Novotná
Dobrý den, ohledně chyby v usnesení kontaktujte soud. A pokud jde o ostatní dotazy, tak vzhledem k jejich množství se rovnou obraťte na notáře, který vedl pozůstalostní řízení a projednejte to s ním. Obecně platí, že dědici hradí náklady v poměru k jejich dědickým podílům, jak se ve skutečnosti dohodnout je však na nich. Kromě toho je tu na některé otázky již několikrát odpovězeno, takže si projděte diskuze.
Dobrý den,před 2 lety mi zemřel otec,jako dědicové jsme zůstali 3 sourozenci,jedná se o byt v osobním vlastnictví.Byt byl rozdělený na 3 díly - ale užívá ho jen jeden bratr s rodinou s tím, že každý z nás má svůj díl zapsaný v KN. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nějakým způsobem dostat svůj podíl, navrhnout mu to třeba k odprodeji? A je nějaká možnost, kdyby s tím nesouhlasil? Jedná se o byt na Slovensku, já bydlím v Praze a neuvažuji ani v budoucnosti o užívání části bytu-je to vlastně nemožné, když je tam on s rodinou. Byt byl ohodnocený na cca 660tis.Děkuji za odpověď. R.Plchová
Dobrý den,
v tomto případě by bylo více než vhodné docílit vypořádání podílového spoluvlastnictví tak, aby Vás dva sourozence bratr vyplatil. Pokud se nedohodnete, můžete podat žalobu na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví. O konkrétních náležitostech se ale poraďte s odborníkem na slovenské právo, protože žaloba by musela být podána na Slovensku.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com