Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu, jak postupovat v případě, že jsem se zaměstnavatelem rozvázala pracovní poměr dohodou k 31.10.2008 a do dnešního dne, tj. 30.11.2008, jsem neobdržela mzdu za měsíc říjen 2008. Bývalý zaměstnavatel není v platební neschopnosti a vím, že zadržoval, případně nevyplatil cečlou mzdu, i u jiným zaměstnancům, kteří ukončili pracovní poměr dohodou.
Děkuji za odpověď.
Cituji odpověď Mgr. Topky na podobný dotaz níže:
Dobrý den, lze podat podnět na inspektorát práce pro porušování ZP.
Pokud jde o peníze, ty musíte vymáhat soudně.
Jinak tohle téma je tu probíráno stále dokola, odpovědi jste si mohla najít.
DOBRÝ DEN CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JSEM ZAMĚSTNANÁ V NĚMECKÉ FIRMĚ NA AUTA JELIKOŽ JE TED MÁLO PRÁCE A JSME PÁTKY DOMA NA 60%, TAK ZAMĚSTNAVATEL CHCE NÁM DÁT OD 1.12 2008 NA DOBU NEURČITOU DODATEK K SMLOUVĚ ŽE BUDEM PÁTKY DOMA ZADARMO. NEBO NASTANE OPĚT PROPOUŠTĚNÍ. PROSÍM O RADU ZDA PODEPSAT NEBO NE. DĚKUJI
Dobrý den, odstávka je překážkou na straně zaměstnavatele. Je tedy povinen platit náhradu mzdy. K tomu, abyste mu odsouhlasili, že náhradu za pátky nebudete dostávat, Vás nutit nemůže. Navíc je to v rozporu se ZP.
Dobrý den, jak mám postupovat, když jsem byla zaměstnána na DPP na měsíc září a zaměstnavatel mi dosud nezaplatil? Mohu podat trestní oznámení a jak? Zaměstnavatel nám dal sice smlouvu podepsat, ale zároveň nám poději řekl, že pracujeme stejně na černo a smlouva je nám k ničemu. Mohu to někam ohlásit? A případně jaký postup byste mi doporučovali? Mockrát děkuji za odpověď
Dobrý den, lze podat podnět na inspektorát práce pro porušování ZP, dále na finanční úřad podnět o podezření, že za zaměstnance nedováděl daň. Trestní oznámení by muselo být podložené, jinak bude neúčinné a samo o sobě Vám žádné nároky nevymůže.
Pokud jde o peníze, ty musíte vymáhat soudně.
Jinak tohle téma je tu probíráno stále dokola, odpovědi jste si mohla najít.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com