nezaplacená mzda - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Mzda

Ivana Vaculíková, 30.11.2008 15:57:25

Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu, jak postupovat v případě, že jsem se zaměstnavatelem rozvázala pracovní poměr dohodou k 31.10.2008 a do dnešního dne, tj. 30.11.2008, jsem neobdržela mzdu za měsíc říjen 2008. Bývalý zaměstnavatel není v platební neschopnosti a vím, že zadržoval, případně nevyplatil cečlou mzdu, i u jiným zaměstnancům, kteří ukončili pracovní poměr dohodou.
Děkuji za odpověď.

Re: Mzda

Karel Dlouhý, 30.11.2008 16:53:09

Cituji odpověď Mgr. Topky na podobný dotaz níže:

Dobrý den, lze podat podnět na inspektorát práce pro porušování ZP.
Pokud jde o peníze, ty musíte vymáhat soudně.
Jinak tohle téma je tu probíráno stále dokola, odpovědi jste si mohla najít.

DODATEK K PRACOVNÍ SMLOUVĚ

Jana , 06.11.2008 15:43:12

DOBRÝ DEN CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JSEM ZAMĚSTNANÁ V NĚMECKÉ FIRMĚ NA AUTA JELIKOŽ JE TED MÁLO PRÁCE A JSME PÁTKY DOMA NA 60%, TAK ZAMĚSTNAVATEL CHCE NÁM DÁT OD 1.12 2008 NA DOBU NEURČITOU DODATEK K SMLOUVĚ ŽE BUDEM PÁTKY DOMA ZADARMO. NEBO NASTANE OPĚT PROPOUŠTĚNÍ. PROSÍM O RADU ZDA PODEPSAT NEBO NE. DĚKUJI

Re: DODATEK K PRACOVNÍ SMLOUVĚ

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 11:06:57

Dobrý den, odstávka je překážkou na straně zaměstnavatele. Je tedy povinen platit náhradu mzdy. K tomu, abyste mu odsouhlasili, že náhradu za pátky nebudete dostávat, Vás nutit nemůže. Navíc je to v rozporu se ZP.

nezaplacená mzda

Veronika popová, 02.11.2008 21:41:24

Dobrý den, jak mám postupovat, když jsem byla zaměstnána na DPP na měsíc září a zaměstnavatel mi dosud nezaplatil? Mohu podat trestní oznámení a jak? Zaměstnavatel nám dal sice smlouvu podepsat, ale zároveň nám poději řekl, že pracujeme stejně na černo a smlouva je nám k ničemu. Mohu to někam ohlásit? A případně jaký postup byste mi doporučovali? Mockrát děkuji za odpověď

Re: nezaplacená mzda

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 11:04:36

Dobrý den, lze podat podnět na inspektorát práce pro porušování ZP, dále na finanční úřad podnět o podezření, že za zaměstnance nedováděl daň. Trestní oznámení by muselo být podložené, jinak bude neúčinné a samo o sobě Vám žádné nároky nevymůže.
Pokud jde o peníze, ty musíte vymáhat soudně.
Jinak tohle téma je tu probíráno stále dokola, odpovědi jste si mohla najít.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »