Žaloba - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Žaloba

Petr Pilda, 01.11.2008 20:07:38

Pan A si koupil u prodejce B ( B je podnikatelem, akciová společnost se sídlem v Praze 9) osobní automobil Fabia. Automobil koupil pan A dne 3.11. 2006 . Automobil koupil jako nový za cenu 310 000 Kč. Dne 30.10. 2008 u automobilu přestal fungovat přepínač ukazatele směru , tzv. blinkr. Vůz má najeto 39 000 km. Stejná vada se projevila již potřetí, první a druhá porucha byla B bezplatně odstraněna. A reklamuje v prodejně vadu dne 1. 11. 2008. B vadu uzná a nabídne A okamžitou opravu. A vůz opravit nechce a žádá vrácení celé ceny. B tento nárok odmítne, mimo jiné s poukazem na to, že vůz je ojetý a není spravedlivé vracet celou kupní cenu. Reklamace o její odmítnutí mají podobu doporučeného dopisu, kdy obě písemnosti byly prokazatelně doručeny.
Dobrý den,
když chci sepsat žalobu, tak by mě zajímalo, který soud bude příslušný?
Kdo ponese náklady řízení?
a Jaký nárok mohu uplatnit v petitu?(v případě, že jsem právním zástupcem pana A)

Re: Žaloba

Karel Dlouhý, 01.11.2008 21:04:00

Jestliže jste právním zástupcem, tak by se předpokládalo, že máte právní vzdělání a tyto věci ovládáte.

Petr Pilda, 01.11.2008 22:07:48

já osobně právě tím zástupcem nejsem, to bych se jinak neptal.....

Petr Pilda, 02.11.2008 13:44:27

pardon, popletl jsem si pojmy....chci být jeho obecným zmocněncem....

Milan Zeman, 02.02.2010 11:28:09

Místně příslušným bude soud žalovaného - tedy OS pro Prahu 9. o tom, kdo ponese náklady řízení rozhodne soud dle výsledku řízení. V petitu uplatněte nárok na přiměřenou slevu z kupní ceny nebo bezplatnou opravu věci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »