odkoupení městského bytu do osobního vlastnictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dluhy na koupeném bytě

Lenka Bonczková, 04.11.2008 08:51:11

Dobrý den, minulý měsíc jsem koupila byt do osobního vlastnictví. Nastěhovala jsem se a začala vyřizovat všechny záležitosti, přepisovat energie apod. Přitom jsem zjistila, že majitelka má všude dluhy, a to i na poplatcích za byt, tzn. za teplo, vodu, fond oprav. Mají nám měnit okna, na která však její vinou není naspořeno, současně se dům celý revitalizuje. Chci se zeptat, zda se s tím dá něco dělat, je možné, že budou nájemníci chtít, abych dluhy za ní uhradila, ačkoli s nimi nemám nic společného? Máme obavy, jelikož jsme si byt pořídili na hypotéku a příjmy nám stačí akorát na její hrazení a ostatní životní náklady. Dluhy, které paní nadělala, si nemohu dovolit uhradit. Dá se z takové koupě ještě vycouvat? Nevím ale, kam bychom šli, protože původní byt jsme již vrátili městu. Nevíme si rady. Děkuji.

Výměna bytu

Zuzana, 03.11.2008 18:34:34

Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat,město prodává byty.O byt bychom měli zájem,ale napadlo nás jestli by nejdříve nebyla možná výměna bytu se sousedkou a koupit její byt.Jelikož je větších rozzměrů.Děkuji za odpověď

Re: Výměna bytu

Petr Petr, 03.11.2008 18:41:25

Tak to vám neporadím, obraťte se ale na příslušné bytové družstvo, které obecní byty spravuje. Zde by vám měli potřebné informace poskytnout.

Re: Výměna bytu

Zuzana, 03.11.2008 19:31:37

Dobře,děkuji.

odkoupení městského bytu do osobního vlastnictví

Olga Hejná, 01.11.2008 17:33:42

Dobrý den,

chtěla bych požádat o radu - budeme odkupovat byt od města do osob.vlastnictví. Chtěla bych vědět, jestli kupní smlouva a všechny dokumenty musí být psané na oba manžele. Mám ochrnutého manžela a vyřizování všech dokumentů s manželem by pro mne byl problém, proto bych chtěla byt napsat na sebe a vše vyřídit sama.Předem děkuji za odpověď. OH

Re: odkoupení městského bytu do osobního vlastnictví

Karel Dlouhý, 01.11.2008 17:37:08

Ano, na oba manžely.

Re: odkoupení městského bytu do osobního vlastnictví

Olga Hejná, 02.11.2008 18:13:08

I když je dekret pouze na moje jméno? Byt jsem měla už za svobodna, děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »