Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit. V 05/1998 mi zemřela babička, která bydlela v bytě o velikosti 1+1, a slibovala ho pořád mě - vnučka, která za ní docházela a pravidelně opečovávala. Než umřela nechala převést byt na mojí matku. ikdyž mi už bylo v té době 18 let. V květnu 2007 mi zemřela matka, která měla tento byt napsaný a převedený na svou osobu. Při rozdělení dědictví se byt automaticky převedl na mého otce. V bytě jsem bydlela já od roku 1999 až do posud. Nemám zde hlášené trvalé badliště, ale se sousedama jsem ve velice dobrém přátelském vztahu. Mé trvalé badliště se nachází na adrese kde bydlí otec v bytě o velikosti 4+1. Chtěla bych se informovat zda mám na byt o velikosti 1+1 nárok, když zde bydlím tak dlouho, nebo popřípadě bytu 4+1 kdyby se něco stalo otci. Mám ještě dva bratry. Děkuji za odpověď
Z dotazu není jasné, kdo je majitelem uvedených bytů - zda jde o byty v osobním vlastnictví, družstevní byty, nájemní byty (vlastníkem je obec nebo soukromý majitel).
Údaj o trvalém bydlišti má jen evidenční charakter, nelze z něho odvozovat nárok na byt.
Majitelem bytů je můj otec, na kterého je to napsané. Jde o byt družstevní, ale nyní je už odkoupen. Platil se formou nájmu. Druhý byt 4+1 byl státní, ale také už je odkoupen. Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com