Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, dne 2/2/09 jsem obdržela do schránky "Výzvu k vyzvednutí obyčejné zásilky"(větších rozměrů)..dne 9/2/09 jsem se s tím to oznámením vydala na poštu zásilku vyzvednout.Na poště mi sdělili, že zásilku již někdo vyzvedl...na mé otázky, že to není možné, mi odpověděli, že se jedná o obyčejnou zásilku, kterou může vyzvednout kdokoliv????chtěla jsem podat reklamaci, a nebo udělat nejaký zápis, ale na obyčejné zásilky nelze nic takového uplatnit...jak je možné, že pošta vydá něco, někomu, bez předložení občanského průkazu, dle mého názoru je to snadno zneužitelné, hlavně pracovníky pošty, kteří jako jediní o obyčejné zásilce vědí. děkuji za odpověď L.zamrzlová
Dobrý den,
řeším reklamaci rozbitého zrcadla (cca 1.500,-)s Českou poštou.Nebyla uznána s tím, že chyba byla na straně odesilatele, který zásilku špatně zabalil.Zásilku samozřejmě pojistil.Po opakovaném odvolávání reklamaci přesto neuznali. Odesilatel samozřejmě chybné zabalení odmítá. Nyní jsem v začarovaném kruhu,protože Česká pošta tvrdí,že špatně zabalené zboží mám reklamovat u odesilatele, ten zase odmítá jakoukoli zodpovědnost za špatné zabalení zásilky a že spor se ho nyní netýká,protože podáním zásilky za ní bere plnou odpovědnost Česká pošta.Doporučil mi se do nekonečna odvolávat,dokud reklamaci pošta neuzná.Obrátila jsem se tedy na Český telekomunikační úřad.Ten mi sdělil, že není oprávněn rozhodovat o tom, zda je názor ČP věcně podložený, anebo ne. A že tento spor by vyřešil jen soud.
Má odesilatel (prodávájící) právo se distancovat od poškozeného zboží (a také vrácení peněz či dodání nového zboží), které předal přepravci (České poště)?
Předem moc děkuji za odpověď
Mám stejný problém jak paní Mirka akorát nešlo o zrcadlo ale o pártystan.Požadoval jsem náhradu 3000,-Kč ale reklamace nebyla uznána z důvodu špatně zabaleného zboží.Přitom prodejce odesílá tyto stany běžně několik kusů za měsíc a nikdy se nic nerozbilo.Takže co s tím???.Díky za odpověď.PS:Fotodokumentaci mohu doložit
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com