Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Se svým bývalým přítelem jsme si koupili byt na hypotéku. Po roce jsme se rozešli a já jsem od něj dostala 130.000,- na základě dohody o zrušení spoluvlastnictví a o vzájemném vypořádání. Částka 130.000,- byla ovšem za vybavení bytu. Nyní po mě chce FÚ zaplatit daň z převodu nemovitosti ve výši 30.000,-.Lze od této smlouvy odstoupit? Je v ní totiž napsáno, že částka 130.000,- je za převod spoluvlastnického podílu, což není pravda.
Musí se vycházet ze znění smlouvy, kterou zde k dispozici nemáme. Chcete-li smlouvu napadnout, nechte si ji zrevidovat u právníka. Ten posoudí, jestli je to vůbec možné. To jste ostatně měla udělat ještě před tím, než jste ji podepsala.
Dobrý den, jsem vlastníkem ideální poloviny RD. Ten mi byl darován mou babičkou.Druhou polovinu vlastnila její sestra, která svou půlku přepsala dceři. NIkdo z nich zde však nikdy nebydlel, od r.1974 mí prarodiče dům udržovali, rekonstruovali a zvelebovali pouze svými penězi a prací. Opakovaně jsme nabízeli odkup jejich poloviny, a to i za standardní odhadní cenu,přestože na domě nikdy nic neudělali a když byl dům v r.74 nabyt, měl celý hodnotu 30tisíc(nyní cca2miliony). Každá koruna, kterou do domu vkládám, je tedy jejich, chci přistavět zimní zahradu a půdní vestavbu,ale oni odmítají na cokoli přispět nebo se účastnit. Neexituje nějaká právní možnost, jak je přimět k odprodeji jejich poloviny, přestože normální návrh odmítají(samozřejmě-cena jejich nemovitosti dík našemu úsilí roste)?
Dobrý den,
mohla byste podat soudu žalobu na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k nemovitosti. Soud by zjistil Vaše stanoviska a rozhodl by. K tomuto řízení však doporučuji právní zastoupení advokátem.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com