vypořdání společného vlastnictví - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vypořádání spoluvlastnictví

Dagmar, 03.11.2008 18:24:27

Dobrý den. Se svým bývalým přítelem jsme si koupili byt na hypotéku. Po roce jsme se rozešli a já jsem od něj dostala 130.000,- na základě dohody o zrušení spoluvlastnictví a o vzájemném vypořádání. Částka 130.000,- byla ovšem za vybavení bytu. Nyní po mě chce FÚ zaplatit daň z převodu nemovitosti ve výši 30.000,-.Lze od této smlouvy odstoupit? Je v ní totiž napsáno, že částka 130.000,- je za převod spoluvlastnického podílu, což není pravda.

Re: Vypořádání spoluvlastnictví

Mgr. Oldřich Topka, 10.11.2008 13:28:01

Musí se vycházet ze znění smlouvy, kterou zde k dispozici nemáme. Chcete-li smlouvu napadnout, nechte si ji zrevidovat u právníka. Ten posoudí, jestli je to vůbec možné. To jste ostatně měla udělat ještě před tím, než jste ji podepsala.

vypořdání společného vlastnictví

Milena Hausnerová, 30.10.2008 21:43:31

Dobrý den, jsem vlastníkem ideální poloviny RD. Ten mi byl darován mou babičkou.Druhou polovinu vlastnila její sestra, která svou půlku přepsala dceři. NIkdo z nich zde však nikdy nebydlel, od r.1974 mí prarodiče dům udržovali, rekonstruovali a zvelebovali pouze svými penězi a prací. Opakovaně jsme nabízeli odkup jejich poloviny, a to i za standardní odhadní cenu,přestože na domě nikdy nic neudělali a když byl dům v r.74 nabyt, měl celý hodnotu 30tisíc(nyní cca2miliony). Každá koruna, kterou do domu vkládám, je tedy jejich, chci přistavět zimní zahradu a půdní vestavbu,ale oni odmítají na cokoli přispět nebo se účastnit. Neexituje nějaká právní možnost, jak je přimět k odprodeji jejich poloviny, přestože normální návrh odmítají(samozřejmě-cena jejich nemovitosti dík našemu úsilí roste)?

Re: vypořdání společného vlastnictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 31.10.2008 09:17:20

Dobrý den,
mohla byste podat soudu žalobu na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k nemovitosti. Soud by zjistil Vaše stanoviska a rozhodl by. K tomuto řízení však doporučuji právní zastoupení advokátem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »