trvalé bydliště - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zrušení trvalého pobytu nájem

Tomáš Brázda, 14.05.2012 20:55:07

Dobrý den, mám veliký problém s nájemcem, který u mě již 6 let nebydlí, nyní mi začly chodit dopisy od exekutora, že má dotyčný někde dluhy, po nájemci se slehla zem a nevím kde ho najít. Kontaktoval jsem exekutora a ten mi sdělil, že má u mě trvalé bydliště, co nechápu jak dokázal. Na matrice mi řekli, že mu stačí k nahlášení trvalého bydliště nájemní smlouva a majitel nemusí o ničem vědět. Jestli je toto pravda tak si můžu klidně vytisknout nájemní smlouvu, udělat tam nějaký podpis a nic mi nebrání se nahlásit ke komukoliv. Nyní mi kvuli super zákonu hrozí, že mi do bytu vtrhne exekutor a zabaví věci a nezajímá ho nic jiného. Je to přeci postavené na hlavu, když se dají dělat takové podvody. Může mi prosím někdo poradit, jak postupovat? Podotýkám, že dotyčný je slovák a na matrice jim to není divné. Děkuji za pomoc

Úřednice mi nechce dát TB

Karolina Martausová, 01.05.2012 11:32:24

Dobrý den.

Bydlím v bytovce, kterou vlastní soukromá osoba. V bytě mám trvalé bydliště. Budu se stěhovat z jistých důvodů pryč do pronájmu, kam mi trvalé bydliště majitel nedá. Majitel současného bytu mi trvalé bydliště odhlásí. Já si ho nemám kam dát a paní na úřadě mi sdělila, že na obecní úřad mi ho nedají, protože toho každý využívá a na otázku kam si ho mám dát, když nemám žádnou nájemní smlouvu mi sdělila, že se mám teda snažit... Shrnu to. Majitel mi ho zruší a já si ho nemám kam jinam dát. Budu bez TB??

Nevědomky nahlášené trvalé bydliště

Michal Mařík, 07.01.2011 11:10:56

Dobrý den chtěl bych se zeptat, jak je možné, že si muže nekdo jen tak nahlásit trvale bydlište někam aniž by o tom majitel věděl, jedná se o to, žě, otec ma dum po rodicich a pred tremi dny, jsme zjistily, že máme na domě nalepený papír a od ekzekutora s adresou domu v nemž si nejaka Monika J. bez našeho vědomí přihlásila trvalé bydliště a nikdo jí neznáme,muzete poradit co s tim delat, krom toho , ze ji nechame odhlasit trvale bydliste tam kde ji nikdo nezna, predem dekuji za odpoved

Re: Nevědomky nahlášené trvalé bydliště

Michal Mařík, 07.01.2011 12:15:23

tak uz je to tak nejak vyresene, ona pani tam bydli, jen on si pan urednik ekzekutor mysli že adresa s cislem popisnym, 12 a 12e je uplne stejny

Trvalé bydliště na chatě?

Stáňa Buřičová, 02.02.2009 18:45:34

Dobrý den, prosím o radu, máme chatu po rekonstrukci a přístavbě a chtěli bychom tam bydlet, je možné mít trvalý pobyt na chatě a tudíš mít v OP evidenční číslo místo č. popisného a je to přijatelné i pro banky, elektrárny a ostatní instituce?
Děkuji moc za odpověď s pozdravem S. Buřičová

trvalý pobyt

Lucias L., 02.01.2009 18:14:03

Dobrý den,

před 2 lety jsem si do bytu nastěhoval přítelkyni i s jejím dítětem - mají zde již nahlášené trvalé bydliště. Teď jsem si byt koupil - je napsaný jen na mne, ale s přítelkyní se chceme rozejít. Bohužel se nechce vystěhovat a já tudíž jsem v prekérní situaci. Můžete mi prosím pomoci, jak toto vyřešit?? Když jsem já jako vlastník bytu a ona vlastně jen uživatel, i když tam má nahlášené trvalé bydliště je možné s tím něco udělat? Nebo jak nejlépe postupovat.

Předem děkuji za odpověď

Re: trvalý pobyt

Karel Dlouhý, 02.01.2009 19:29:49

Dobrý den,

údaj o trvalém pobytu nezakládá žádná vlastnická práva k předmětné nemovitosti. Byt je Váš, ona v něm bydlí na základě Vašeho souhlasu. Pokud souhlas odvoláte, pak ona nemá žádné užívací právo, měla by se odstěhovat. Ovšem pokud tak neučiní dobrovolně, nezbude něž požádat o vystěhování soudní cestou. (dát návrh k soudu)

trvalé bydliště

Vladimíra Fišnarová, 23.12.2008 15:50:03

Mám byt v osobním vlastnictví a už více než rok v něm taky bydlí přítel mé dcery. Teď po něm jeho rodina požaduje, aby si u nich zrušil trvalé bydliště a tudíž si chce trvalé bydliště nahlásit v mém bytě. Mám ale strach, že by to v budoucnu mohlo znamenet i problémy, např. kdyby se s dcerou rozešli. Má on ještě jiné možnosti?

Re: trvalé bydliště

Mgr. Oldřich Topka, 02.02.2009 16:08:46

Dobrý den, pokud si zruší původní údaj o místu TP, musí nahlásit adresu novou. Když mu však bude zrušen údaj o TP úředně a nebude nahlášena nová adresa, pak bude místem TP adresa ohlašovny, kde došlo ke zrušení údaje o TP. Místem TP tak bude adresa obecního (městského) úřadu, kam se mu bude doručovat i pošta.
Je pouze na Vás, jestli mu zcela dobrovolně poskytnete souhlas (aby si zřídil TP u Vás), který pak musí prokázat na matrice.

Trvalé bydliště

Alena Bastlová, 25.11.2008 12:02:16

Můj přítel si koupil před 4 lety domek,který ještě splácí.Jeho bývalá manželka v domku bydlela a má tam travalé bydliště.Nyní se odstěhovala.Jakým způsobem zajistit,aby se z tohoto bydliště odhlásila.Mám nějaké povinnosti já?V době ,kdy jsem domek kupoval jsme byli již rozvedeni.Děkuji za odpověď

Re: Trvalé bydliště

Mgr. Oldřich Topka, 28.11.2008 15:53:01

Dobrý den, o co přesně Vám jde? Nejprve začínáte vyprávěním o příteli a končíte dotazem jaké povinnosti máte Vy. Jestliže jde o domek Vašeho přítele, pak s tím Váš rozvod vůbec nijak nesouvisí a Vám z toho žádné povinnosti neplynou. To všechno je jeho věc (Vy však nejspíš píšete o sobě).
Pokud jde o zrušení údaje o trvalém pobytu, projděte si diskuze na tohle téma, je to řešeno mnohokrát. Najdete je např. na http://www.pravnik.cz/forum/topic-2855.html

odhlášení a přihlašení trvalého bydliště

Nikol Masojídková, 30.10.2008 15:32:27

Dobrý den,
otec prodal byt kde jsem měla tvrvalé bydlíště.Nová majitelka samozřelmě chce,abychom se co nejdříve odhlásili,ale ted bydlím v podnájmu a majitel nechce abych si tam napsala trvalý pobyt.Kam bych si tedy měli trvalý pobyt napsat?A kde mám vyřídit odhlášení trvalého bydliště?
Děkuji moc za odpověd

Re: odhlášení a přihlašení trvalého bydliště

Mgr. Oldřich Topka, 10.11.2008 09:23:26

Dobrý den, žádost o zrušení údaje o TP musíte vyřídit na matrice, v jejímž obvodu se místo TP nachází. Jestliže nemáte jiné TP, pak Vám ho budou muset napsat na sídlo ohlašovny, tedy na obecní (městský) úřad.

trvalé bydliště

Martina Lindová, 30.10.2008 14:53:43

Dobrý den, koupili jsme s přítelem družstevní byt a zároveň si na nové bydliště nahlásili trvalé bydliště. Zajímalo by mě zda se dá nějak zjistit, jestli předchozí vlastník už trvalé bydliště přehlásil?? On tvrdí že ano, ale teď nám přišli volební lístky ještě na bývalého majitele. Nerada bych se dočkala toho, že nám jednoho dne zazvoní u dveří např. exekutoři.... Děkuji za odpověď

Re: trvalé bydliště

Mgr. Oldřich Topka, 10.11.2008 09:21:43

Dobrý den, údaje o trvalých pobytech spravuje matrika, oddělení evidence obyvatel. Takže se obraťte tam. Jestli Vám však budou ochotni informace sdělit, zaručit nelze.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »