Nemoc z povolání - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nemoc z povolání

Věra Borkovcová, 12.12.2008 09:59:29

Dobrý den, mám přiznanou nemoc z povolání 4 roky. Již více jak dva roky jsem nezaměstnaná a skoro dva roky bez jakékoli finanční podpory s mizivým výhledem na zaměstnání. Pro mnohé pracovní nabídky , jsem nežádoucí uchazečka . Ač jsem vše dala v moc právníkovi již na samém začátku , nepokročil . Spíše pracuje pro čas.I když mi tento týden , přišel mailík, že by nějaké vyrovnání snad být tedy mohlo , po doložení všecho čeho si pojišťovna žádala , byl postup a výpočet zase jiný , než jak mi bylo přislíbeno.Asi se to zde vypsat nedá,ale byla bych velice ráda,kdybych daný problém mohla s opravdovým odborníkem konzultovat.
Děkuji upřímně předem za pomoc a radu.

Re: Nemoc z povolání

Karel Dlouhý, 12.12.2008 18:42:48

Zde na diskusním fóru nemůžete očekávat konzultace složitých případů.
Tzn. musíte se obrátit na advokáta (příp. na www.pravnik.org - placená služba), nebo na nějakou občanskou poradnu.

Věra Borkovcová, 29.12.2008 11:55:05

Občanská poradna , mi sdělila , že to co si myslím je správné,ale pomoci mi nemohou . A dovolit si platit další právní pomoc nemohu,opravdu nemám žádný příjem . Navíc slíbené částečné vyrovnání je zase nějak odloženo . Dnes jedu navštívit právníka kterého mám , jsem zvědavá s čím zase přijde . Lékařka kliniky z povolání mi říkala , že u nich v Brně s tím žádný problém není , ale jak s tím pohnu tady u nás , to opravdu nevím . Jediné s čím by mi pomohl je rozvod , a aby mi manžel platil . I když spolu nežijeme mnoho let , jsem ráda , že mě živí , tohle by byl podraz. Já chci jen to , co mi patří a oč přicházím pracovním omezením . Už jen to, že za pravníkem musí jet , si musím říci o peníze na cestu . Věřte , že je to stav nepříjemný a na radosti v životě to jistě nepřidá. Proto prosím , víte-li , kdo by mi mohl pomoci, napište mi. Děkuji. VB

nemoc z povolani

petr lebl, 03.12.2008 20:17:51

Zamestnavatel nema praci a chce nas nechat doma na 60% . Mam nemoc z povolani a dostavam doplatek do prumerne mzdy . Zajimalo by me zda mam narok na cely na cely prumerny vydelek nebo dostanu 60% prumerneho vydelku dekuji

Nemoc z povolání

Jirásková, 30.10.2008 14:02:25

Dobrý den,
zaměstnavatel mi chtěl dát výpověď dohodou, se kterou jsem nesouhlasila (písemně). Po té mi začal vyhrožovat, že pokud nepodepíši dohodu bude mi dělat problémy a soudit se se mnou pro údajné porušení pracovní kázně a že mi dá §53, resp. §55. Vyhrožoval mi, že zařídí abych nesehnala novou práci a nepošle mi výplatu. Následkem tohoto nátlaku jsem se týž den psychicky zhroutila a od té doby jsem již měsíc v pracovní neschopnosti a v péči psychiatra. Chtěla jsem se zeptat, zda je v tomto případě nárok na odškodnění ze strany zaměstnavatele, jak bych měla postupovat a komu nastalou situaci nahlásit. Velice děkuji za Vaši odpověď.

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 09:28:31

Dobrý den, to, že Vám způsobil až tak závažnou psychickou újmu, která by odůvodňovala odškodnění, budete prokazovat velmi těžko. Jestliže hodláte v tomto směru něco podnikat, pak musíte najít advokáta, který bude ochoten Vás obhajovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »