Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý dem měla bych velký dotaz ,mám první srážku ze mzdy ,za dluh na zdravotní pojištovně VZP.čístý příjem jsem měla okolo 14000 kč po srážce mi na učet přisla výplata 7135kč .Ani jsem neobdržela žádný dopis ani upozornění tak jsem se chtěla zepzat jestly na takové jednání mají ubec právo trochu jsem pídila po internrtu a podletoho co jsem se dočetla tak bych měla obdržet dopis do vlastních rukou,ale proto že se v těchto věcech moc neviznám tak vás tím to prosím oradu ,proto že platím 6500kč nájem a jednu pujčku 2500kč takmi to ani nestací ,zítra se jdu zeptat na tu pojištovnu o splátkovej kalendář no tak uvidím jestly se semnou nějak dovluví ,tak vás prosím o nějakou radu předem moc dekuji SIMONA KLUGOVÁ
Dobrý dem měla bych velký dotaz ,mám první srážku ze mzdy ,za dluh na zdravotní pojištovně VZP.čístý příjem jsem měla okolo 14000 kč po srážce mi na učet přisla výplata 7135kč .Ani jsem neobdržela žádný dopis ani upozornění tak jsem se chtěla zepzat jestly na takové jednání mají ubec právo trochu jsem pídila po internrtu a podletoho co jsem se dočetla tak bych měla obdržet dopis do vlastních rukou,ale proto že se v těchto věcech moc neviznám tak vás tím to prosím oradu ,proto že platím 6500kč nájem a jednu pujčku 2500kč takmi to ani nestací ,zítra se jdu zeptat na tu pojištovnu o splátkovej kalendář no tak uvidím jestly se semnou nějak dovluví ,tak vás prosím o nějakou radu předem moc dekuji SIMONA KLUGOVÁ
Dobrý den letos v únoru dostal můj zaměstnavatel platebni rozkaz od soudu ohledne dluhu na výžiném.Můžete mi prosim poradit jakou částku je zaměstnavatel povinen ze zákona vyplatit?Zatim jsem nedostal nic! k dnešnímu dni. Děkuji
Dobrý den mohli by jste mi prosím napsat kolik Kč dělá neztržitelná částka při výpočtu exekuce na důchod když je vyživovací povinnost k 15 letýmu synovi?děkuji za odpověd
Dobrý den,
požádala jsem věřitele o prominutí platby zbytku pohledávky (penále, které bylo několikráte větší než původní pohledávka) a ten mou žádost schválil.
Příkaz k exekuci vydal okresní soud. Chci se zeptat, jestli mohu zaměstnavatele požádat o přerušení srážek ze mzdy do doby než příjde rozhodnutí od soudu, pokud budu mít od věřitele potvrzení o prominutí.
myslím že v této zemi právo neexistuje tak právo na smrt.mam teda dluh na socce v době kdy jsem podnikal se nic nedělo nyní co jsem na úředu práce po mě chtějí do 15ti dnů zaplatit 33tis a vědí že to nemam pochopitelně moje odvolání bylo zamítnuto jako vše a každý kdo se v tomto státě sociální genocidy odvolá jsem zhnusen tady náký zákony už respektovat proto se obrátím po schválení lisabonské smlouvy čeho se naše garnitůra bojí a podam želobu na modní trendy a to exekuce prostě z nás dělají žebráky a pitomce snášet to co s náma tady dělají se nedá už unést k čemu práva a zákony když se obcházejí co je to za zákony které mají vyjímky to nemá s demokracií nic společného vím že mi tady nikdo nepomůže prostě hledám někoho kdo se postaví tomuto zřízení čelem a alspon mi poradí nemam nic ale nejsem prodejná děvka a mam čisté svědomí
Dobrý den, měl jsem exekuci na plat a soudní exekutorka mi strhávala po 3 měsíce částku 14.500 Kč na její bankovní účet. Avšak jsem o ní nedostal jakékoliv potvrzení o výši stržené částky ani o tom, že nějaká exekuce proběhla. Po 8 měsících jsem dostal předvolání k soudu, jelikož exekutorka písemně tvrdila, že jsem nezaplatil ani korunu. Bylo evidentní, že by ráda tuto částku získala ještě jednou a spoléhala se na to, že nemohu své tvrzení o zaplacení nikterak doložit. Naštěstí jsem od bývalého zaměstnavatele získal výpis této exekuce s konkrétními částkami a číslo účtu, na které byly odeslány. Teprve při odročeném soudním jednání a předložení tohoto důkazu exekutorka přiznala, že částku vybrala. Je možné, aby exekutorka, která je veřejným činitelem evidentně lhala soudu? Je možné se proti těmto praktikám nějak bránit? Jedná se zde o trestný čin nepravdivé výpovědi a křivého znaleckého posudku?
Děkuji za odpověď.
Dobry den,chtela bych se zeptat.Mam problem praci,onemocnelo my dite,dostala jsem očr,ale musela jsem drive jit do prace,tudiz jsem nevyuzila 9dni jak je dano,Pani sekretarka mi vzala neukoncene ocr a dala mi jej na ukonceni zhruba po 14 dnech,nyni po me zamestnavatel zada proplaceni penalu,za to ze jsem byla v praci a nemela ukoncene ocr,jak se mohu branit a v jakem pripade jse takove penale vysoke,dekuji za Odpoved,Hana
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se do srážky ze mzdy a jiných příjmů počítá u vojáků z povolání také příspěvek na bydlení nebo dolarový příspěvek za zahraniční misi? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jak mám postupovat v případě laksního přístupu exekutora k mé exekuci. Zaměstnavatelem mi byli prováděny srážky ze mzdy. Dlužná částka činila 80 000Kč (dluh+úroky+odměna exekutora), tato částky byla v platebním rozkaze, zaměstnavatel mi však strhnul 125 000Kč, k poslednímu dni v září 2008. Tuto částku má u sebe a tvrdí, že exekutor na jeho písemné dotazy nereaguje. Prosím o radu jak bych měl postupovat. Nerad bych platil ještě nějaké penále, než se exekutor rozhybe a peníze odešle společnosti, které je dlužím. Děkuji Bárta
Dobrý den, liknavému postupu exekutora se brání nesnadno. Lze sice podat podnět na komoru exekutorů, ale to často žádný valný účinek nemá. Také lze podat podnět k soudu, který vydal usnesení o nařízení exekuce, a navrhnout změnu exekutora pro jeho nečinnost. Nebo kontaktujte exekutora s výzvou k činnosti a to i opakovaně a často.
Zaměstnavatel je povinnen řídit se podle Exekučního příkazu sražkami z emzdy, který obdržel a zde je částka uvedena. Exe. příkaz sráž. ze mzdy jste obdržel i vy jako povinný dále pak oprávněný a zaměstnavatel.Po nabytí právní moci nařizovacího usnesení nabývá právní moc i Exe. příkaz sráž. ze mzdy a poté exekutor o těchto právních mocí písemně vyrozumí zaměstnavatel, který na základě této písemnosti teprve přepošle sražené peníze z Vaší mzdy. Do té doby jsou prováděné srážky deponovány na vnitřním účtu zaměstnavatele.Pokud Vám zaměstnavatel srazil z platu více než měl je toto dle zákona nepřípustné.Mohlo by se to považovat za nezákoné obohacování.
muj kamarád má z dluhu 40000 dnes 385000 a to jen proto že prostě dělal ručitele a majitele dluhu nikdo nehoní je to ksindl
Dobrý den,
nevím jak zrušit bývalému manželovi výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy, které mu bylo určeno pro neplacení výživného. Nyní mi vše doplati a skončila i povinnost placení výživného.
Dobrý den, po uhrazení celé částky včetně všech nákladů na ní exekuce končí a není nutné o tom vydávat zvláštní rozhodnutí. Je vhodné se obrátit na exekutora se žádostí o vydání potvrzení o skončení exekuce. Je-li částka vymožena a další vyživovací povinnosti již netrvá, pak již žádné srážky ze mzdy probíhat nemají.
Je možné, když pracuji ve dvou firmách na DPČ, aby jsem platil 2x zdravotní pojištění? Děkuji
Dobrý den..měla jsem exekuci na plat,vše bylo pravidelně spláceno a po uhrazení mi přišlo potvrzení o ukončení exekuce,kterým zaniklo pověření k provedení exekuce a byl proveden výmaz na kú.Po pěti měsících poslal ex.úřad ke mě domů exekutora s tím,že díky jejich administrativní chybě byl zjištěn nedoplatek na exekuci,který musím neprodleně uhradit.Jsem povinná tuto částku platit,když byla exekuce již ukončena??...Děkuji za odpověd..
Dobrý den, pokud by došlo na vymáhání tohoto nedoplatku, příliš šancí na obranu byste neměla. Vyžádejte si od nich informaci o tom, z jakého důvodu k chybě došlo s tím, že chcete přesně znát důvod a příčiny nedoplatku. Bude-li zřejmé, že skutečně došlo k neúmyslné chybě a nejde tedy o neodůvodněný požadavek, pak by bylo lepší částku uhradit.
Dobrý den,
je možné provádět srážky na základě dohody o srážkách ze mzdy také z dávek nemocenského pojištění? Děkuji
Dobrý den, ano, dohoda týkající se nejen mzdy, ale i těchto dávek, je možná.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit s podáním žaloby na mého zaměstnavatele?
Zaměstnavatel mi bez udání důvodu srazil ze mzdy neznámé srážky přibližně v hodnotě 5000,-Kč. Výplatní pásku jsem nechala zkontrolovat mzdovou účetní, nezávislou na firmě. Ona potvrdila, že se skutečně jedná o nějaké srážky.
Pomocí občanské-právní poradny v Jihlavě jsem sestavila dopis (žalobu) na firmu o uhrazení srážek.
Soud mi, ale poslal dopis, že žaloba není správně napsaná a pokud ji nepřepíši, tak to nebude řešeno.
Prosím tedy o nějaký formulář, podle kterého dopis přepíši.
Děkuji
Dobrý den,
žádný formulář neexistuje, logicky protože je každý případ zcela jiný. Velmi doporučuji navštívit advokáta a poradit se s ním. Nicméně, ještě před podáním žaloby bych Vám doporučovala nejprve zjistit, o jaké srážky se jedná - abyste totiž třeba soudní spor neprohrála a nakonec Vás to ještě něco nestálo.
Dobrý den, děkuji za odpověd a ještě bych se chtěla zeptat o jakou srážku se jedná, když tam mám napsáno:
109 VZ daň Z.paušální (to je ta srážka).
Děkuji za odpověd
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com