Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Potřebuji odkoupit od svého bývalého partnera třetinový podíl domu.
Jsme dohodnuti na částce.
Jak máme postupovat?
Je možné sepsat kupní smlouvu jen mezi sebou a pak si nechat jen potvrdit podpisy na matrice?
Po podpisu smlouvy už stačí jen dojít na katastrální úřad?
oba mámé ještě nesplacené úvěry vztahující se k tomuto domu.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, co mohu dělat v situci: Bydlím v rodinném domě(bytovém), který vlastní 3 majitelé. Problém je v tom, že dům je rozdělen, ale není nikde napsáno koho je co. Jen takto: jeden z majitelů má polovinu a zbývající dva se dělí o tu druhou. Dva ze tří majitelů chtějí vytvořit Společenství vlastníků a zároveň udělat výměru bytů a spol. prostor, pro řádné a jasné rozdělení tohoto rodinného (bytového) domu. Problém je v tom že, třetí z majitelů se k tomuto staví negativně a není s ním rozumná řeč. Co jsem zjišťoval, tak pro vytvoření Společenství vlastníků je za potřebý souhlasu všech majitelů. Co tedy v téhle situaci mohu dělat? Stačí souhlas většiny majitelů, pro rozdělení této nemovitosti a vytvoření Společenství vlastníků? Předem děkuji za odpověď Neveselý
Dobrý den, jeden spoluvlastník má 1/2, to znamená, že ostatní dva ho stejně nepřehlasují, protože mají dohromady druhou 1/2, ale nikoliv většinu. Maximálně dojde k rovnosti hlasů. Pokud se nedohodnou, může kdokoliv z nich podat návrh na soud, aby to rozhodl. Anebo je možné pokusit se dohodnout na vypořádání. I zde však v případě "nedohody" nutné podat žalobu o zrušení a vypořádání spoluvlastnictví k soudu.
S bratrem vlastníme čtyři pozemky. U každého pozemku máme každý 1/2. Rádi bychom to zařídili tak, abych já vlastnila celé dva pozemky a bratr taky celé dva pozemky, tak abychom nemuseli platit žádné daně. Je to potřeba udělat darovací smlouvou, kdy bratr daruje svou půlku dvou pozemků mě a já zase jemu nebo je lepší udělat nějakou dohodu o bezplatném vypořádání spoluvlastnictví - jak zanést takovou smlouvu do katastru - návrhem na vklad podle vypořádací smlouvy? Děkuji. Mariana
Dobrý den, u darování byste byli osvobozeni od darovací daně, tam je to jednoznačné. U vypořádání by také k daňové povinnosti dojít nemuselo, jelikož by šlo o bezúplatné vypořádání, ale tuto záležitost si ověřte na finančním úřadu (nebo u daňového poradce). Tohle totiž není poradna o daních.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com