Žádost o radu 1 - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Žádost o radu 1

Edita Hejlíková, 29.10.2008 16:21:23

Obracím se na vás ve velmi zoufalé životní situaci,kterou se vám pokusím velmi krátce osvětlit.
- Jsem vdova s 16-cti letou dcerou - studentkou,s matkou 77 let a 8-mi letou fenkou Šarpeje. Před lety jsem se odstěhovala z bytu v Praze kvůli mojí operaci mozku - nebyla jsem schopná stoupat 3 patra. Nějakým způsobem se stalo, že moje dcera zůstala hlášena v tomto bytě až dosud. Před dvěmi lety mi tentýž majitel poskytl pronájem bytu, opět v již zmíněném domě. V prosinci ale zjistil přihlášení dcery, a tak v dosažení jejích 15-ti let nás rychle 4 dny před Vánoci stěhoval do jiného bytu, v jiném jeho domě. V červnu s námi prodloužil smlouvu na půl roku, a o 3 týdny později mi přišla pouze zpráva SMS, že smlouvu již znovu prodlužovat nebudou. Z toho tedy plyne, že do konce listopadu se musíme vystěhovat - jenže nemáme kam a vlastně ani za co. Proto bych se chtěla zeptat, zda-li je možné ze strany pronajímatele ukončit smlouvu pouze formou SMS zprávy.

Re: Žádost o radu 1

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.10.2008 16:25:48

Dobrý den,
jestliže byla nájemní smlouva uzavřena na dobu určitou, lze ji písemně prodloužit na další období. Byla-li původní smlouva uzavřena na dobu delší než 1 rok, lze ji prodloužit na dobu 1 roku. Jestliže k prodloužení nedojde - nájemní vztah jednoduše končí a nájemce je povinen se vystěhovat.
Informace o Vašich poměrech, věku, psu, údaji o trvalém bydlišti dcery apod. jsou pro tuto věc zcela nepodstatné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »