Společný majetek a možná hrozící exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Společný majetek a možná hrozící exekuce

Petra Hronová, 28.10.2008 18:06:22

Dobrý den,nevím jestli jsem to zařadila do správné kategorie,ale potřebovala bych vědět jakým způsobem se můžeme chránit.Můj manžel má dva sourozence a po smrti jeho otce zdědili každý třetinu rodinného domu.Zbylou polovinu vlastní jeho matka.V tomto domě žijeme spolu s tchýní,jeho bratr zde má trvalé bydliště ale nežije tu.Má dluhy,které platí jak se mu chce a banka to předala Inkasní a exekuční službě,která mu zasílá dopisy s úpomínkami na platbu.Z vybavení mu tady nic nepatří,ale máme strach kdyby došlo na exekuci,aby jsme o všechno nepřišli,když vlastní třetinu domu.Prosím o radu,zda se jde proti tomuto nějak bránit třeba nějakou smlouvou nebo tak něco.Předem moc děkuji za radu.

Re: Společný majetek a možná hrozící exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.10.2008 09:26:54

Dobrý den,
jediný způsob, jak se bránit je (jak zde bylo již x-krát řečeno) vracet poštovní zásilky na poštu s tím, že zde již nebydlí. Pokud nebudu vůbec přemýšlet nad tím, jak je možné, že víte, co je obsahem dopisů, které mu přijdou (listovní tajemství Vám nic neříká?), tak byste mohli vymáhající společnost informovat o tom, že se zde nezdržuje. Nebude od věci mu také na této adrese zrušit údaj o trvalém bydlišti.
Nicméně, tomu, aby k Vám exekutor přišel, zabránit nemůžete.

Re: Společný majetek a možná hrozící exekuce

Petra Hronová, 29.10.2008 13:17:43

Dobrý den,děkuji za radu.Já si dopisy nečtu,ale vím to od jeho matky,která tu s námi žije a ona mu předává dopisy,které nechodí doporučeně.Takže prostě nejde udělat nějaký soupis našeho majetku(elektronika atd.)aby bylo vidět,že to nejsou jeho věci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »