Pití na pracovišti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

domácí nápoje

Věra Vávrů, 13.02.2012 10:42:58

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na pití na pracovišti.Pracuji v masném průmyslu a do práce si nosím vodu se šťávou,mám ji namíchanou v plastové lahvi.Náš ředitel chce toto pití zakázat,může být jen originální balení,prý se to nesmí z hygienických důvodu.

Re: domácí nápoje

ivzez , 06.03.2012 20:43:51

Zkuste se obrátit na hygienika.

Pití na pracovišti

Martin Novák, 28.10.2008 12:04:57

Dobrý den,
jsem zaměstnanec mlékárenského potravinářského podniku, ve kterém nepracuji přímo s nebalenou surovinou(obsluha balícího stroje). Zaměstnavatel nám nepovoluje pití na pracovišti. Ohrazuje se tím, že se můžeme dojít napít na šatny, ty jsou však některé vzdálené až 100 metrů a v létě překračují teploty až 37°C na pracovišti a balící stroj nesmíme bez vážné poruchy během prac. doby (mimo přestávky) zastavit. Dále se zaměstnavatel ohrazuje tím, že pití na pracovišti zakazuje EU. Jsou tyto argumenty důvodem k zákazu?
Předem děkuji za odpověď.

Re: Pití na pracovišti

marcel nováček, 28.10.2008 15:50:08

naopak Eu dbá velmi přísně na dodržování pitného režimu na pracovištích(samozřejmě ne alkoholu),navíc v horkých provozech je zaměstnavatel povinen zajistit zdarma nápoje k doplnění tekutin.pojednává o tom zákon 361/2007 Sb(§8 apod.).jehož znění naleznete zde http://portal.gov.cz.Pokud Váš zaměstnavatel argumentuje předpisem EU jistě je schopen Vám tento konkrétní předložit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »