Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobry den mam na vás dotaz,ohledne pozůstalosti po mém otci.jelikož můj otec zemřel letos v lednu.Za svého života žil v nemovitosti s mou nevlastní matkou.Po své smrti zanechal,závět na macechu.V té namovitosti v současné době žije ve spodní části můj bratr,kterému tato část patří.Tak se chci Vás zeptat na to jestli v té horní části kde žije macecha se svou dcerou,máme nějaký nárok na vyrovnání resp.podíl z nemovitosti neb.na bydlení,který nám ona upírá.Apropo náš otec v závěti neuvedl,mě ani mého bratra a vše napsal na macechu a ani neučinil nějaký doklad o tom,že by jsme byli vyděděni.jelikož nemovitost byla postavěna s mým otcem a s mou vlastní mámou,která v současné době už taky nežije.S pozdravem Machová
Dobrý den,
jednoduše Vy i bratr sdělte notáři, že jako neopomenutelní dědici považujete závěť za částečně neplatnou a požadujete tak z tohoto titulu své podíly. Nejste-li vyděděni přísluší vám min. 1/2 toho, co byste získali při dědění ze zákona.
Dobrý den, když je na nemovitosti zástava ohledně hypotéky, lze provést vklad na k.ú.(např.zřízení věcného břemene bydlení a užívání nemovitosti)? Děkuji
Dobrý den,
možné to je, nicméně byste to měli oznámit bance, neboť tím snížíte hodnotu nemovitosti a banka bude možná požadovat další záruky.
Dobrý večer. Mám dotaz. Rodiče mojí ženy jí chtějí darovat dům. S bývalou přítelkyní mám dítě. Vztahuje se na potomka z minulého vztahu dědictví darované nemovitosti, které bude výlučně manželky.Děkuji za odpověd´.
Dobrý den,
samozřejmě že ne - Vaše manželka nemá s Vaším dítětem nic společného a to po ní logicky ani nic dědit nebude.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com