rodičovská dovolená a nástup do práce - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

návrat do zaměstnání po RD

gabriela , 21.03.2012 14:25:22

Dobrý den,mám pár dotazů.19.7.mi končí 3.letá RD.Měla bych nastoupit zpět do zaměstnání.Údajně mě nechtějí vzít zpět pro nadbytečnost.Změnil se nový majitel a ten mě prý už vzít nechce.Všichni mají nové smlouvy a na mě se nějak zapomnělo,ikdyž jsem tam pořád vlastně zaměstnaná.Nechci podepisovat výpověd dohodou,přeci je nějaká 2.měsíční výpovědní lhůta.Než se tam pojedu ptát,potřebovala bych vědět jaká jsou moje práva.1)platí moje stará smlouva,když mají nové? 2)pokud by souhlasil s 2.měsíční výpovědí,platil by mi zdravotní a sociální,ale nechtěl by mě vzít na 2měsíce zpět,mohl by po mě chtít neplacené volno? 3)Mám právo na odstupné? 4)Může trvat na výpovědi na hodinu,tudíž bych 20.7.byla bez práce? Prosím poradte děkuji

nástup do zaměstnání po rodič. dovolené

Hana , 09.02.2011 00:54:38

Dobrý den,
v červenci mi končí rodič.dovolená.Byla jsem zaměstnaná jako učitelka.Kdy mám nastoupit zpět do zaměstnání,když v červenci jsou prázdniny,abych něco nepropásla.Odkdy potom dostanu výplatu?
Děkuji za odpověď.

Re: nástup do zaměstnání po rodič. dovolené

ivzez , 07.03.2011 18:09:57

Dobrý den,

dohodněte se se zaměstnavatelem. Oznamte mu písemně (ideálně doporučeným dopisem s doručenkou) den nástupu do práce a uvidíte, jak se k tomu postaví.

Re: nástup do zaměstnání po rodič. dovolené

Hana, 16.03.2011 01:35:01

Děkuji,
to je hezké, udělám to, ale mohu se opřít o nějaký paragraf či právní předpis?

rodičovská dovolená a nástup do práce

Olga Linková, 27.10.2008 14:18:07

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když mému synovy bude 21.12.2008 tři roky měla bych tedy 22,12.2008 nastoupit do práce? Proto se chci zeptat jestli je možnost žádat ještě na nějakou dovolenou na zotavenou, když mi za rok 2005 a půl roku 2006 byla dovolená vyplacena.Kdyby ano, na jak dlouhou mám nárok.2. Firma 31.12.2008 končí ale nikdo mi nedal ještě nic vědět, musí my také poslat výpověď nebo jak se to řeší? Děkuji za odpověď.

Re: rodičovská dovolená a nástup do práce

Mgr. Oldřich Topka, 29.10.2008 09:07:41

Dobrý den, nástup zpět do zaměstnání je skutečně první pracovní den po dosažení 3 let věku dítěte. Pokud zbývá nějaká dovolená, pak ji musí zaměstnavatel určit k čerpání.
Jestliže Vám byla dovolená proplacena, jak uvádíte, pak již došlo k jejímu "vyčerpání" a opakovaně ji samozřejmě čerpat nelze.
Ohledně skončení firmy si musíte zjistit, kdo je likvidátor a u něj se informovat, jak a kdy bude řešit záležitosti zaměstnanců. Nebo se dotažte některého z kolegů.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »