Neoprávněné užívání pozemku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

užívání pozemku

Marie Hanzalova, 08.06.2009 17:48:57

Dobrý den, před nedávnem jsem v rámci dělení rodinného majetku dostala pozemek, jehož jedna část byla sice psána na naši rodinu a nyní na mě, ale je oplocena a užívána jako zahrada jiným uživatelem. Přišla jsem na to právě při dělení. Jaký mám nyní zvolit postup, když je pozemek užíván tímto způsobem určitě déle, než 10 let a nikdo za tu dobu z naší rodiny tento problém neřešil a uživatele na tuto skutečnost neupozornil. Nechci se s ním pustit do sporu, ale nějakým rozumným způsobem to vyřešit. Nejraději bych z něj dostala písemné potvrzení, že uznává, že pozemek vlastní někdo jiný než on, ale jak na to ?? Děkuji za radu.

Neopravnene uzvivani garazoveho stani

Tatiana Prochazkova, 24.01.2008 18:31:21

Dobry den,
chtela jsem se zeptat na pripad neopravneneho uziti garazoveho stani.Zjistila jsem,ze garazove stani, ktere vlastnim soucasne s bytem, nekdo bez meho souhlasu vyuzival po dobu min 1 roku,z duvodu ze jsem se tam behem teto doby neprisla to zkontrolovat(a ani mne to nenapdlo).Kdyz jsem pak mluvila s dotycnym ,bylo mi odpovezeno ze se vedelo ze to garazove stani je prazdne a dovolil to nejaky pracovnik,podilejici se na sprave objektu.Tak by mne zajimalo,jestli mam pravo se domahat bezduvodneho obohaceni,protoze jinak si myslim ze je to moje vlastnictvi a tim ze ho nevyuzivam ja, nikomu jinemu na to pravo nevznika.Nevim o tom, a kdybych vedela, bud bych to dovolila nebo si nechala uzavrit smlouvu o najmu.
Dekuji

Neoprávněné užívání pozemku

Dobeš , 13.11.2007 14:18:33

Dobrý den, prosím o radu jakým způsobem reagovat na neoprávněné užívání soukromého pozemku obci. Konkrétně, před pár dny obec nechala zřídit cestu z části na obecním pozemku a z větší části na našem pozemku který s obecním sousedí. Zároveň tímto došlo k poškození bodů které osadila geodetická firma. (Náš pozemek má v nájmu zemědělské družstvo). Jakým způsobem máme postupovat, podat na obec výzvu k odstranění části této cesty případně stížnost? Máme rovněž právo požadovat nové zaměření?
Děkuji Dobeš

Re: Neoprávněné užívání pozemku

Šéfredaktor, 13.11.2007 14:39:28

Dobrý den, podejte žádost na obec o vysvětlení a požadujte předložení rozhodnutí orgánu obce o zřízení této cesty. Pak se pokuste s obcí nejprve smírně dohodnout o vyřešení věci. Rovněž jako účastníci tohoto stavebního řízení, dojděte (nebo napište) na stavební úřad a požádejte ho o vysvětlení (nevím, v jakém stádiu stavební řízení je).

Mgr. Lucie Jindrová

Re: Neoprávněné užívání pozemku

Dobeš , 13.11.2007 15:21:11

Děkuji mockrát za reakci, jedná se o dosud nezpevněnou obecní cestu na kterou byla navezena drť (i na část našeho pozemku) která vzniká při frézování silnic. Na tuto úpravu nebylo zahájené žádné stavební řízení.
Ještě jednou děkuji Dobeš

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »