Žádost o úhradu škod po vlastníkovi či jeho nájemci? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Žádost o úhradu škod po vlastníkovi či jeho nájemci?

Radim Florián, 26.10.2008 09:34:26

Dobrý den přeji,v našem bytovém domě se všemi byty v OS,došlo v bytě pode mnou k odbourání nosných konstrukcí bez jakéhokoliv platného povolení,a to člověkem,který má nájemní smlouvu s majitelem této byt.jednotky.Protože došlo k závažným statickým
poškozením bytů nad pronajatým prostorem,SÚ na náš popud nařídil majiteli statické zajištění.
Na kom mám však vymáhat náhradu škod?Vlastník
dle KNemovitostí mi tvrdí,že mi to nezpůsobil a posílá mne za svým nájemcem.Ten ale na nic nereaguje.
Proti komu bych měl vést případný spor.A jaká je promlčecí lhůta,po níž nebudu moci požadovat náhradu.?
Děkuji moc za Vaši odpověď.

Re: Žádost o úhradu škod po vlastníkovi či jeho nájemci?

Mgr. Oldřich Topka, 30.10.2008 16:32:00

Dobrý den, promlčení nároků na náhradu škody nastává za 2 roky od škodné události a zjištění viníka. Právě zjišťování osoby, která je odpovědná za škodu, bývá obtížné. Jak sám vidíte, přehazují si odpovědnost jako horký brambor. Zavinění však v každém případě padá na nájemce, který zásah fakticky provedl. U pronajímatele by se muselo posuzovat, jestli k tomu došlo s jeho vědomím a jak dalece tím přispěl ke vzniku škody.
Spory o náhrady škody nebývají snadné, je proto vhodné celou věc řešit s právním zástupcem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »