Majetkové vypořádání - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypořádání sourozenců

Petr Vlasta, 26.10.2008 12:45:53

Dobrý den,chci se zeptat,jak postupovat když matka prodá svůj družstevní byt,já jako její syn prodám svůj byt v osob.vlast. a půjdeme bydlet společně do rod.domku.Musí matka vyplatit moje 4 sourozence z prodeje bytu?A zda nebudou mít sourozenci po její smrti nárok na část rod.domku.Chci vědět jak je vyplatit.Děkuji Vlasta

Re: vypořádání sourozenců

Karel Dlouhý, 26.10.2008 15:27:00

Se svým majetkem si matka může dělat do chce. "Vyplatit" sourozence nemusí.
Z dotazu není zřejmé, kdo bude vlastníkem toho rod. domku. Pokud bude matka vlastníkem nebo spoluvlastníkem, tak po její smrti zdědí každé dítě jednu pětinu.

výplata odškodného

eva horská, 22.10.2008 19:19:24

můj otec zemřel při výkonu zaměstnání jezdil avií,v občanském zákoníku jsem četla ,že jako dcera mám nárok od pojišťovny na odškodnění stejně jako moje matka.Chtěla bych vědět jestli je to pravda a mám naději u pojišťovny uspět.Děkuji za odpověď.

Majetkové vypořádání

Zuzana Chocová, Bc., 22.10.2008 17:10:52

Dobrý den, bydlím s babičkou ve společné domácnosti. Byt patří městu, jsme v nájmu, ale babička bydlí v bytě už 40 let. Bratr mé matky, tedy syn babičky chce abysme z bytu vyplatily jeho děti. Navrhuje reciproční řešení, s tím že bych já vyplácela dlouhodobě rentu z odhadu tohoto bytu jeho dětem. I přesto, že byt není v babiččině vlastnictví.
Ale pokud se byty budou odkupovat od města, a já si jej koupím, budu je muset vyplatit?
Děkuji, s pozdravem Bc. Chocová

Re: Majetkové vypořádání

marcel nováček, 22.10.2008 18:34:16

Vyplatit z bytu?copak mu nějaký patří?Byt patří městu a jestli chce něco vyplatit ať si dá žádost na město .Pokud budete kupovat byt od města Vy není duvod platit ještě něco strýcovým dětem,proč taky nic jim nepatří a není to ani majetek Vaší babičky.

Re: Majetkové vypořádání

Tomáš, 27.10.2008 14:58:08

Přesně tak, Vy máte pouze nájemní smlouvu na dobu neurčitou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »