Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chci se zeptat,jak postupovat když matka prodá svůj družstevní byt,já jako její syn prodám svůj byt v osob.vlast. a půjdeme bydlet společně do rod.domku.Musí matka vyplatit moje 4 sourozence z prodeje bytu?A zda nebudou mít sourozenci po její smrti nárok na část rod.domku.Chci vědět jak je vyplatit.Děkuji Vlasta
Se svým majetkem si matka může dělat do chce. "Vyplatit" sourozence nemusí.
Z dotazu není zřejmé, kdo bude vlastníkem toho rod. domku. Pokud bude matka vlastníkem nebo spoluvlastníkem, tak po její smrti zdědí každé dítě jednu pětinu.
můj otec zemřel při výkonu zaměstnání jezdil avií,v občanském zákoníku jsem četla ,že jako dcera mám nárok od pojišťovny na odškodnění stejně jako moje matka.Chtěla bych vědět jestli je to pravda a mám naději u pojišťovny uspět.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, bydlím s babičkou ve společné domácnosti. Byt patří městu, jsme v nájmu, ale babička bydlí v bytě už 40 let. Bratr mé matky, tedy syn babičky chce abysme z bytu vyplatily jeho děti. Navrhuje reciproční řešení, s tím že bych já vyplácela dlouhodobě rentu z odhadu tohoto bytu jeho dětem. I přesto, že byt není v babiččině vlastnictví.
Ale pokud se byty budou odkupovat od města, a já si jej koupím, budu je muset vyplatit?
Děkuji, s pozdravem Bc. Chocová
Vyplatit z bytu?copak mu nějaký patří?Byt patří městu a jestli chce něco vyplatit ať si dá žádost na město .Pokud budete kupovat byt od města Vy není duvod platit ještě něco strýcovým dětem,proč taky nic jim nepatří a není to ani majetek Vaší babičky.
Přesně tak, Vy máte pouze nájemní smlouvu na dobu neurčitou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com