Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Jsem 2/3 spoluvlastníkem nemovitosti, kterou nelze reálně rozdělit, žiji v ní se svým synem a mou invalidní matkou trvale. Druhý spoluvlastník nemovitost neužívá a žádá zrušení spoluvlastnictví a vyplacení svého podílu,s čímž souhlasím. Jsem však na mateřské dovolené a v současné době nemám jinou možnost než podíl splácet, což druhý spoluvlastník neakceptuje a podal na mne žalobu s návrhem prodeje celé nemovitosti v dražbě a rozdělením výtěžku dle podílů. S tím rozhodně nesouhlasím já. Chci se zeptat zda:
- může soud nařídit prodej i přesto, že mám 2/3 podíl a s návrhem prodeje nesouhlasím a mám zájem podíl spoluvlastníka odkoupit, ale jsem momentálně insolventní?
- musím akceptovat jeho požadavek na placení pronájmu jeho 1/3, když on od vzniku našeho spoluvlastnictví odmítá podílet se finančně na opravách a údržbě?
- musím bezpodmínečně souhlasit s cenou, kterou požaduje za svůj podíl, co se může stát když tuto sumu nedám dohromady ani po nástupu do zaměstnání?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com