Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Uzavřel jsem podnájemní, nikoliv nájemní smlouvu (majitelem je družstvo) na dobu určitou, která činní 1 rok. Je na podnájem také vztažena nutnost platit daň stejně jako na nájem? Pokud ano tak bych rád věděl ještě následující. částka za podnájem je stanovena na 1500 Kč za měsíc (tj. 18 000 za rok). Smlouva platí od října 2009. Dá se na to vztáhnout osvobození od daně podle paragrafu 10 Zákona č. 586/1992 Sb nebo musí být daň vypočtena podle paragrafu 9 Zákona č. 586/1992 Sb?
Děkuji za odpověď
Dobry den,potřebouji poradit v našem bytovem družstvu,se vyskytl problem s přecedkini.Společně s ostatnima najemniky se domnivame že napracuje v prospěch našich zajmu,když jsme svolali schuzy a na ni se většina dohodla o prodeji bytu.Ktery naleži 1/5 každemu najemnikovi poněvač jsme ten dyt koupili a posledni najemnik umřel, tak ho chceme prodat. Pani přecedkině děla vše proto aby mám nedovolila do něčeho mluvit.Kdo muže na jeji počinani upozornit statni orgán, a který?
Jediná státní instituce, která v této věci může rozhodovat je soud. To se ovšem musí podat řádně odůvodněná žaloba.
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, před 4 roky jsem koupila byt, kde bydlí moji rodiče. Rodiče byli registrováni ve státní správě a tak jsem jim musela vyhotovit nájemní smlouvu a když mají nájemní smlouvu musejí i platit nájem, tak mi na okresním úřadě poradili abych udělal dodatek, že mi platí 500 kč měsíčně, což bych neměla platit daně, ale teď na mě útočí Finanční úřad abych doplatila daně za rok 2004. Chci Vás poprosit zda můžu částku za pronájem změnit na 1 kč, nebo ten dodatek o platbě nájemného úplně zrušit. Prosím poraďte
Děkuji MP
Dobrý den,
předně, vůbec netuším, co máte na mysli tím, že "rodiče byli registrováni ve státní správě" - jakou registraci máte na mysli? Myslíte tím, že tam pracovali jako zaměstnanci?
Dále nerozumím tomu, proč byste s nimi MUSELA uzavírat nájemní smlouvu - to je přeci Vaše věc.
Dále - jak se o tom FÚ dozvěděl?
Jednoduše Váš dotaz je tak nesrozumitelný, že sám o sobě přináší mnohem více dalších dotazů.
Dobrý den, rodiče jsou v částečnem invalidním důchodu a jsou registrováni na úřadu práce a na sociální správě a oni mi řekli, že i když jsou to moje rodiče a bydlí v mém bytě, tak musejí mít se mnou nájemní smlouvu a když nic neplatí, tak mám udělat dodatek k smlouvě na Kč 500 kč měsíčně, aby se nic nezdanilo a čestné prohlášení, že náklady plus výdaje se rovnají 0.
Pokud bych to neudělala nemohli mým rodičům vypočítat životní minimum, protože neměli náklady na bydlení.
Byt obývají pouze oni a já trvale bydlím na jiné adrese.
Moc děkuji za tak rychlou reakci.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com