Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Moje kamarádka prodává nemovitost a jako prodávající si nechala s kupujícím sepsat smlouvu o smlouvě budoucí. Podepisova 2 vyhotovení. Ukazovala mi tu smlouvu, ale nikde nebyl její podpis ani podpis kupujícího, jen notářké ověření, je tato smlouva platná, pokud tam nikde nejsou podpisy obou stran? Tvrdí, že má obě vyhotovení notářka, ale nějak nemohu pochopit, proč je má notářka a ona má jen ověřenou kopii bez podpisů. Předem děkuji za odpověd. Helena Kopolovičová
Dobrý den, smlouva bez podpisů platná není. Proč nemá k dispozici podepsané znění smlouvy, není zřejmé.
Dobrý den,
prosím o radu, jaký způsobem může uplatnit své zákonné předkupní právo spoluvlastník většinového podílu nemovitosti, když na zbývající menšinový podíl druhého spoluvlastníka je vedena exekuce. Děkuji za odpověď. M. Peitlová
Dobrý den, předkupní právo mu zaručuje pouze to, že pokud se zúčastní dražby jako každý jiný dražitel a nabídne cenu za podíl, která bude odpovídat nejvyšší podané nabídce, pak bude mít přednostní právo k nabytí tohoto podílu. Pokud ho však někdo v nabídce přeplatí, jeho předkupní právo zanikne příklepem ve prospěch tohoto dražitele a předkupního práva už se nikde nedomůže.
Vlastním id. 5/6 rod. domu a můj bratr id. 1/6. Prosím o radu kdo má na tuto id. 1/6 předkupní právo. Já nebo syn mého bratra, který dům obývá bez platné nájemní smlouvy: Děkuji Vám za odpověď.
§140 obč. zák.:
Převádí-li se spoluvlastnický podíl, mají spoluvlastníci předkupní právo, ledaže jde o převod osobě blízké (§116, 117).
Syn Vašeho bratra je osoba blízká.
Z toho vyplývá, že na něj svůj spoluvlastnický podíl může převést.
---
Porušil jste pravidla pro vkládání dotazů tím, že jste stejný dotaz vložil několikrát.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com