pracovní smlouva pracujícího důchodce - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pracovní smlouva pracujícího důchodce

Jaromír Slavík, 20.10.2008 19:49:39

Dobrý den,jsem starobní dúchodce a uzavřel jsem pracovní smlouvu na dobu určitou dne 11.7.2007 na 1/2 roku,v lednu 2008 mi byla prodloužena na 1 rok (31.ledna 2009),v průběhu roku mi bylo řečeno personaliskou,že tuto smlouvu musím ukonči k 31.8.2008 a uzavřít novou smlouvu na dobu určitou do 31.1.2009.
Prosím o odpověď
1.zda toto řešení bylo oprávněné

2.zda v nové smlouvě je oprávněná 3měsíční zkušební doba
(zkušební dobu jsem měl již v první smluvě)
Děkuji za odpověď

Re: pracovní smlouva pracujícího důchodce

Mgr. Oldřich Topka, 22.10.2008 09:20:56

Dobrý den, neznám příčiny toho, proč Vás personalistka o něco takového žádala, z dotazu to vyčíst nelze, takže to si musíte zjistit u ní. K tomu, aby mohl důchodce pobírat důchod a k tomu si přivydělat, musí mít uzavřen pracovněprávní vztah na dobu určitou, nejdéle na dobu 1 roku (pak lze uzavřít opakovaně). Vy jste takovou smlouvu měl, proč došlo ke změně nelze říci. Jestli jste smlouvu novou smlouvu akceptoval, pak platí i zkušební doba, která je v ní uvedena.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »