ukončení pracovního poměru - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

konec prac.poměru v PN

Dáda , 15.12.2008 15:17:16

Dobrý den,
má matka má smlouvu na dobu určitou do 8. ledna 2009. Momentálně je již 14 dní v pracovní neschopnosti a kvuli přetrvávajícím problémům to bude asi dlouhodobější. Jaký bude postup při skončení pracovního poměru pokud by jí smlouvu neprodloužili? Skončí PP v den uvedený jako konečný /tedy 8.ledna a nastoupí na úřad práce/ nebo se PP prodlouží o dobu nemoci? Mockrát děkuji za odpověď

Re: konec prac.poměru v PN

Karel Dlouhý, 15.12.2008 18:23:00

Dobrý den,

pracovní poměr na dobu určitou končí sjednaným dnem.

par. 46

Gabriela Lágnerová, 01.12.2008 13:23:44

Dobrý den, chci se zeptat, zda mi může být dána výpověď za porušení pracovní kázně v souladu s par. 46, odst.1,písmeno f zákoníku práce?

Re: par. 46

Karel Dlouhý, 01.12.2008 22:38:22

Uvedený paragraf je podle již neplatného zákoníku práce.

Nyní je Výpověď daná zaměstnavatelem
v § 52
"g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi."

Domnívám se, že pokud ve výpovědi popíší skutkovou podstatu, tak by uvedení špatného čísla paragrafu nemuselo způsobit její neplatnost.

Čerpání dovolené během dvouměsíční výpovědní lhůty

Romana Petrášková, 29.10.2008 12:38:22

Dobrý den,včera jse oznámila svému zaměstnavateli,že bych u něho chtěla skončit pracovní poměr.Na dohodu mi nepřistoupil,tak že jsem dnes 29.10.2008 podala dvouměsíční výpověď,tak že můj pracovní poměr by měl být ukončen 31.12.2008.Chtěla jsem se zeptat,jestli v této výpovědní době můžu vyčerpat dovolenou,kterou ještě mám,neboť jsem za celých 10měsíců tohoto roku měla pouze 1týden dovolené,pak zda li mám v této době nárok na volno ohledně vyřizování pracovní smlouvy atd. u nového zaměstnavatele a kdybych v této době výpovědní porušila jakým koliv způsobem kázeň u současného zaměstnavatele nepřišla bych do práce...),zda mi může dát on výpověď a třeba dle ZP §53 anebo jaký musí mít důvod k tomuto paragrafu.Děkuji za odpověď Romana P.

Re: Čerpání dovolené během dvouměsíční výpovědní lhůty

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.10.2008 12:45:52

Dobrý den,
po dobu, po kterou běží výpovědní lhůta jsou pracovní podmínky stejné, tzn. čerpání dovolené určuje zaměstnavatel a je pouze na něm, zda Vám ji umožní vyčerpat nebo ne. Pokud ne, musí Vám ji proplatit.
Co se týče volna, platí následující: "Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců."

ukončení pracovního poměru

Radim Bílek, 19.10.2008 16:05:18

dobrý den.
Jsem zaměstnán o firmy na dobu neurčitou.Doba již uplynula před cca 2 měsíci,k prodloužení žádnému nedošlo,přesto ale pracuji dále.Nyní bych chtěl skončit.Mohu toto učinit ze dne na den nebo jsem vázán 2měsíční výpovědní dobou jako při pracovním poměru na dobu neurčitou?Byť nemám v ruce žádný papír,tak se trochu bojím,že mi zaměstnanvatel nemusí dát mzdu...

Re: ukončení pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 22.10.2008 08:51:33

Rozdíl mezi okamžitým zrušením PP a výpovědí je zde popisován mnohokrát, takže si projděte předchozí diskuze.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »