Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chtěla jsem odstoupit od kupní smlouvy, neboť bazar je majitelem vozidla, které jsem zakoupila, na vozidle je prý zástava, což jsem se dozvěděla po půl roce užívání od úvěrové společnosti, u které si vzal úvěr pán XY před tím, než vozidlo prodal do bazaru. V bazaru mi sdělili, že mi peníze nevrátí, nemůžu odstoupit od kupní smlouvy, neboť oni nepochybili. Zástava prý není platná. Kde si prosím můžu ověřit zda platná je? Úvěrová spol. podala trestní oznámení na onoho pána XY. Vozidlo bylo mezitím bourané, čekám na plnění od pojišťovny. Může ode mě tato společnost vymáhat peníze co dostanu od pojišťovny na opravu? A vrak vozidla taky? Děkuji
Dobrý den, prodali Vám auto s právní vadou, bez ohledu na jejich tvrzení, že nepochybili. Jestliže si právní stav vozidla dostatečně neprověřili, je jejich chyba. Obecně platí, že věc přechází i se zástavou a nový vlastník je tak i novým zástavním dlužníkem. Věřitel se tak může domáhat uspokojení se zástavy. Zjistit informace o zástavě a platnosti je ovšem značně obtížné.
Pokud by nakonec k takovým potížím mělo dojít, musela byste poté vymáhat náhradu škody na bazaru, který Vám ji zatajením informací způsobil.
Nepodaří-li se Vám na nějakém řešení dohodnout, bude vhodné řešit věc prostřednictvím právníka.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com