prokázání vlastnictví věci - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Spoluvlastnictví

Milan, 22.12.2007 10:21:47

Jak mám postupovat, kdyz chci nejakym zpusobem vyuzit spolecny majetek. Je potreba (pisemny)souhlas vsech spoluvlastniku nebo staci jen vetsina? Dekuji za odpoved.

prokázání vlastnictví věci

Jitka, 12.11.2007 12:25:47

Dobrý den, jak mám prokázat, že věci (vybavení bytu, elektrospotřebiče) jsou moje a ne zůstavitele (zemřelý přítel, se kterým jsem žila ve společné domácnosti 20 let)? Jeho syn teď v dědickém řízení tvrdí, že věci byly jeho otce. To je ale nesmysl, kupovala jsem je já. Od některých mám účtenky, od jiných už ne. Je účtenka dostatečný důkaz? Vždyť by to mohla být i jeho účtenka, ne? Dá se to prokázat i nějak jinak? Můžou mi věci vzít jen proto, že už nemám účtenky? Nebo to musí prokázat syn, že to bylo jeho otce?
Děkuji, Jitka.

Re: prokázání vlastnictví věci

Šéfredaktor, 13.11.2007 14:50:23

Dobrý den, vlastnictví věcí můžete opravdu prokazovat např. účtenkami. Pak také můžete své tvrzení podpořit svědeckými výpověďmi (např. s Vámi byla nakupovat tu věc kamarádka apod.), případně jinými důkazy (výpis z účtu o tom, že v ten den, ze kterého je účtenka byly z účtu vybrány tyto peníze nebo kartou zaplaceny) atp.

Mgr. Lucie Jindrová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »