Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Jak mám postupovat, kdyz chci nejakym zpusobem vyuzit spolecny majetek. Je potreba (pisemny)souhlas vsech spoluvlastniku nebo staci jen vetsina? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, jak mám prokázat, že věci (vybavení bytu, elektrospotřebiče) jsou moje a ne zůstavitele (zemřelý přítel, se kterým jsem žila ve společné domácnosti 20 let)? Jeho syn teď v dědickém řízení tvrdí, že věci byly jeho otce. To je ale nesmysl, kupovala jsem je já. Od některých mám účtenky, od jiných už ne. Je účtenka dostatečný důkaz? Vždyť by to mohla být i jeho účtenka, ne? Dá se to prokázat i nějak jinak? Můžou mi věci vzít jen proto, že už nemám účtenky? Nebo to musí prokázat syn, že to bylo jeho otce?
Děkuji, Jitka.
Dobrý den, vlastnictví věcí můžete opravdu prokazovat např. účtenkami. Pak také můžete své tvrzení podpořit svědeckými výpověďmi (např. s Vámi byla nakupovat tu věc kamarádka apod.), případně jinými důkazy (výpis z účtu o tom, že v ten den, ze kterého je účtenka byly z účtu vybrány tyto peníze nebo kartou zaplaceny) atp.
Mgr. Lucie Jindrová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com