Rodičovská dovolená a nástup do zaměstnání, resp. výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rodičovská dovolená a nástup do zaměstnání, resp. výpověď

Petra Ondrušková, 19.10.2008 09:40:07

Dobrý den,

dceři budou 23.11.2008 3 roky. Chtěla jsem nastoupit do zaměstnání, ale zaměstnavatel mi naznačil, že bude muset rušit větší počet pracovních pozic (mimo jiné i tu moji). Navrhuje mi 3 měsíce odstupného. Zajímalo by mě, zda musí v souvislosti s touto výpovědí uplatnit i výpovědní lhůtu. Tj. zda mohu nastoupit a dejme tomu dva měsíce pracovat (či jen pobírat mzdu) a potom získat tři měsíce odstupného? Dále by mě zajímalo, zda poté co nastoupím do zaměstnání a získám výpověď mohu znovu nastoupit na mateřskou dovolenou a tu čerpat do věku dceřiných čtyř let.

Velmi děkuji a přeji pěkný den.

Re: Rodičovská dovolená a nástup do zaměstnání, resp. výpověď

Mgr. Oldřich Topka, 22.10.2008 16:07:40

Dobrý den, při výpovědi samozřejmě běží 2-měsíční výpovědní doba. Ta se buď odpracuje a když není práce, musí se vyplatit náhrada mzdy. K tomu pak přibývá i odstupné, celkem je to tedy 5 mezd.
Na MD nastoupit můžete, v tom Vám vůbec nic nebrání. Pokud ale nebudete zaměstnaná nebo ke dni nástupu na MD nebudete v ochranné lhůtě, pak Vám nevznikne nárok na PPM ani si nebudete moci určit variantu čerpání rodičovského příspěvku. Další podrobnosti si můžete zjistit v odpovědích na podobné téma.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »