Smlouva o vypořádání vzájemných a majetkových vztahů - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Smlouva o vypořádání vzájemných a majetkových vztahů

Josef Nový, 18.10.2008 11:22:35

Dobrý den,při rozvodu jsme u právnika uzavřeli smlouvu, ve které jsme se mimo jiné dohodli, že býv. manželce zůstane firma a mě na uplné vyrovnání auto plus částka 500000,-kč s tím že 250000,-kč jsem dostal hned po rozvodu a zbytek, že mi dá do dvou let.Teď mi ale býv.manželka vyhrožuje, že mi už nic nedá, že je to jen dohoda a že prej stejně není výdělečně činná ,protože firmu prej přepsala na novýho přítele a vydělává jen živ. minimum.Přitom firma dál prosperuje.Co můžu v této věci dělat a mám nějakou šanci ty peníze získat?
A dál mě ještě zajímá výživné na děti.Dohodli jsme se na 4000,-kč na obě děti a k tomu že mi bude navíc přispívat na veškeré učelně vynaložené náklady spojené se školní docházkou, jakož i mimoškoními zájmovými aktivitami nezletilých dětí.Platí jen výživné a ten zbytek už odmítá.Takže i tady mě zajímá co v této věci můžu dělat? Předem moc děkuji za odpověď.

Re: Smlouva o vypořádání vzájemných a majetkových vztahů

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 22.10.2008 10:28:56

Dobrý den,
záleží na tom, jaké je přesné znění této dohody a zda obsahuje závazek exmanželky zaplatit v nějaké lhůtě. Pokud ano, můžete podat žalobu soudu na zaplacení této částky, ale samozřejmě až po uplynutí uvedené doby splatnosti. Co se týče výživného na děti - jestliže to nemáte určené soudem, těžko se toho budete domáhat. Doporučuji tedy podat soudu návrh na určení vyživovací povinnosti (předpokládám, že děti byly svěřeny do Vaší péče).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »