Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Prosím o informaci, jak mám správně postupovat v následujícím případě.
27.9.2007 jsem obdržela u stávajícího zaměstnavatele výpověď dle §52 písm.c)zákoníku práce - nadbytečnost. Dvouměsíční výpovědní lhůta končí ke dni 30.11.2007.
Podařilo se mi najít zaměstnání, kde ale musím nastoupit již v průběhu tohoto měsíce, tedy před ukončením výpovědní lhůty. Mám tedy sepsat nějakou dohodu o ukončení prac. poměru a jak ji správně formulovat? Pokud ukončím pracovní poměr dříve, budu mít stále ze zákona nárok na odstupné? Pokud ano, musí být toto uvedeno i v dohodě?
děkuji za odpověď.
Dobrý den, v tomto případě bude záležet hlavně na vzájemné dohodě se zaměstnavatelem a to nejenom ohledně odchodu ze zaměstnání. Abyste pak mohla dostat odstupné, je třeba, aby v této dohodě byl důvod - nadbytečnost - uveden.
Navíc, bez uzavřené dohody ani jinou možnost jak ukončit prac. poměr dříve nemáte. Pokud byste jentak svévolně odešla, na odstupné samozřejmě nárok nemáte.
Mgr. Lucie Jindrová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com