Střet zájmů - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

střet zájmů

Aleš Krčil, 29.10.2008 08:17:26

Dobrý den, jsem zaměstnancem a starám se v zaměstnání o počítače, počítačové sítě a také www stránky. Zároveň mám z dřívější doby aktivní ŽL na softwarové služby. Nyní mám pro jedno oddělení z mého zaměstnání vytvořit www stránky, ale potřebují to na fakturu (tedy ŽL). Na stránkách bych pracoval doma ve svém volném čase, ale nevím zda nejde o střet zájmů. Případně, pokud ano, dá se toto nějak řešit ? Předem děkuji.

Re: střet zájmů

Mgr. Oldřich Topka, 29.10.2008 14:13:35

Dobrý den, podle §304/1 ZP platí, že "zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.". Jestliže se činnost zaměstnavatele nekryje s náplní činností, které byste konal mimo PP, můžete je bez potíží vykonávat i bez jeho souhlasu. Pokud se činnosti shodují, měl by Vám zaměstnavatel udělit písemný souhlas. S ním pak není problém, abyste vedle PP vykonával i práce na ŽL (nebo pro jiného zaměstnavatele).

Střet zájmů

Zdeněk Veselý, 16.10.2008 14:58:02

Jsem učitelem na střední škole a současně provádím školení pro řidiče na této škole.Na každé školení mi zaměstnavatel udělá smlouvu s počtem odučených hodin a uvede částku za toto školení. Protože chci vykonávat tuto lektorskou činnost i pro jiné subjekty - Autoškola obávám se střetu zájmů. Je tomu tak? Co je nutné udělat aby má práce lektora mimo zaměstnání v mém volném čase byla v souladu se zákonem.

Re: Střet zájmů

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.10.2008 15:00:32

Dobrý den,
v tomto případě nejde o střet zájmů v pravém slova smyslu - to se používá v jiných situacích. Nicméně, musíte mít k této činnosti souhlas Vašeho zaměstnavatele - oné SŠ.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »