Zkrácená pracovní doba a svátky - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zkrácená pracovní doba a svátky

M. Pleskač, 16.10.2008 12:32:30

Dobrý den,
pracuji na pracovní smlouvu za 20000Kč hrubého. Při práci studuji a do práce chodim na 16h týdně. Plat je mi vypočítáván z průměrného počtu pracovních hodin tj 168 hodin/měsíc. Když odpracuji 84 hodin (polovinu ze 168) dostanu plat 10000Kč hrubeho. Chodim pravidelne pondělí 4h, středa 4h, pátek 8h. V pracovni smlouve mam uvedeno 40-60h měsíčně.
1) Mám v připadě statního svátku nárok na jeho proplacení? Jde mi i o případ kdy svátek vychází na jiný den než chodím do práce.
2) Mám nárok na dovolenou? Jestliže ano, tak kolik dnů.
Děkuji M. Pleskač

Re: Zkrácená pracovní doba a svátky

Mgr. Oldřich Topka, 22.10.2008 15:31:16

Příště respektujte pravidla diskuzí a nevkládejte stejný dotaz opakovaně!

Pokud svátek připadne na den, který není dnem, kdy obvykle konáte práci, pak Vám za něj nárok na náhradu mzdy nepřísluší.
Nárok na dovolenou máte a to podle toho, kolik dnů Vám zaměstnavatel přiznal, přičemž minimální délka dovolené je 20 dnů. Přesný počet Vám nesdělím, protože se zde mzdovým účetnictvím a výpočty s tím spojenými nezabýváme.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »