Vrácení odstupného zaměstnavateli - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vrácení odstupného zaměstnavateli

Iva Doležalová, 16.10.2008 11:35:47

Dobrý den, pracovala jsem několik let u pojišťovací společnosti na centrále v Praze.Poté jsem odešla na rodičovskou dovolenou a odstěhovala se mimo Prahu.Po návratu z RD se mnou zaměstnavatel rozvázal prac.poměr dohodou z organizač. důvodů s odstupným. Nyní jsem přihlášena na úřadu práce, ale dostala jsem nabídku abych opět pracovala pro stejného zaměstnavatele, ale na pobočce i na jiné pozici v místě svého trv.bydliště. Tato pobočka nespadá pod centrálu v Praze.
Dotaz: Pokud nastoupím musím zaměstnavateli vrátit zpět vyplacené odstupné?
Předem děkuji za odpověď.

Re: Vrácení odstupného zaměstnavateli

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.10.2008 12:30:04

Dobrý den,
záleží na tom, po jaké době od skončení zaměstnání byste prac. poměr začala znovu vykonávat. Pokud by to bylo dříve, než uplyne počet měsíců, který bude roven násobkům odstupného, musela byste tuto poměrnou část vrátit. Tedy, jestliže jste dostala trojnásobek průměrného měs. výdělku, tak je třeba nastoupit až po uplynutí těchto 3 měsíců.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »