výpověď a nová smlouva se zkušebkou? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď a nová smlouva se zkušebkou?

kateřina , 16.10.2008 07:36:23

dobrý den.má situace:Firma mě zaměstnala na HPP na dobu neurčitou s 3měsíční zkušební dobou.Firma se ke konci roku ruší. Na konci této zkušební doby mě tedy firma dala výpověď bez udání důvodu.Hned na to mi firma nabídla další smlouvu na dobu určitou( na 2 měsíce)s 2 měsíční zkušební dobou.K tomuto mám dotazy:
A:Jak mám chápat odstavec v ,,nové,, pracovní smlouvě, že ,,výpovědní doba činí 2 měsíce(viz par. 51 odst 1). výpov. doba začne 1. dnem měs. následujícího a končí posledním dnem příslušnéího měsíce, v ostatním se řídí výpov. doba par. 50.''-chci mít přece možnost odejít okamžitě když si najdu jinou práci.B:je celé toto jednání firmy vůbec zákonné?C:budu mít nárok na dovolenou (nebo i nemocenskou) a kolik dní a od kdy, příp.může mi firma dovolenou (nemocenskou)odepřít?D:lze to nějak udělat abych měla nárok na odstupné či nějakou náhradu finanční?E:otázka bokem:má člověk ve VPP nárok na odstupné a za jakých podmínek? prosím odpověď již dnes,děkuji

Re: výpověď a nová smlouva se zkušebkou?

Mgr. Oldřich Topka, 16.10.2008 09:40:08

Dobrý den, na většinu Vašich dotazů je tu již odpovězeno. Na místo toho, aby jste podkládala takové množství podotázek v jednom příspěvku si podle pravidel nejprve máte projít diksuze.
A: to, co píšete, je nesmysl. Výpovědní doba je zákona stanovena 2-měsíční, zaměstnanec v té době musí plnit své povinnosti bez ohledu na to, jak skvělé místo si našel jinde. Okamžité lze odejít jen za podmínek v§56 ZP nebo právě ve zkušební době. B: nic protiprávního na tom neshledávám. C: nárok na dovolenou máte, výpočty zde ale neprovádíme, to si zjistěte u účetní. Buď Vám určí čerpání, nebo Vám ji po skončení PP proplatí. D: to nezáleží na Vás, ale na tom, jestli jsou splněny zákonné podmínky. E: žádné VPP již neexistuje, o odstupném platí to samé co v bodu D:

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »