Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
za účelem koupě bytu jsem v RK podepsal smlouvu o jeho rezervaci, kdy ústní dohoda dále zněla že byt bude volný od 11/2008. Ihned po podpisu uvedené smlouvy mi však pracovník RK sdělil, že byt bude fyzicky volný až od 2/2009 neboť do té doby zde bude bydlet současný vlastník bytu. S tímto ovšem nesouhlasím a tak jsem RK oznámil že od smlouvy odstupuji, kdy mi však je účtován rezervační poplatek v řádu několika desítek tisíc korun.
Cítím se podveden, neboť v případě, že by mi byla tato skutečnost, tedy že byt nebude fyzicky ani právné volný od dohodnutého termínu známa, nikdy bych zájem o byt neprojevil a žádnou rezervační smlouvu nepodepsal.
Moje otázka zní, zda mohu od koupě bytu odstoupit aniž bych hradil uvedený poplatek?
Dobrý den,
na to abych Vám odpověděla, bych musela znát obsah smlouvy. Je také podstatné, zda-li byl u původního tvrzení RK nějaký svědek, který by byl schopen jejich ujištění o tom, že byt bude volný od 11/08, dosvědčit.
Doporučuji navštívit místního advokáta a předložit mu tuto smlouvu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com