Vymáhání pohledávky od bývalého zaměstnavatele - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vymáhání pohledávky od bývalého zaměstnavatele

Radim Daniel Pánek, 15.10.2008 09:58:13

Dobrý den,
chtěl bych se svámi poradit ohledně mé situace, kdy mi zaměstnavatel odmítá zaplatit fakturu za odpracovaný měsíc.
Pracoval jsem v reklamní agentuře jako programátor, po 4 měsících jsem se se zaměstnavatelem dohodl, že změníme formu spolupráce z HPP na spolupráci na živnostenský list a to na ústní dohodu ( bez objednávky, smlouvy o práci atp. ).
Dne 28.9.2008 jsem s firmy odešel kvůli neférovému jednání a nedodržování dohody mezi mnou a zaměstnavatelem a nechal jsem zaměstnavately fakturu na 28.000 se splatností 12.10.2008. Platba samozřejmě nepřišla. Po dovu dnech uhánění telefonáty a emaily mi od zaměstnavatele přišel email, že mi fakturu neuhradí, že sjem jim údajně způsobil škodu, kterou způsobil kolega, který tam pracoval předemnou a to lze i dokázat.
Ale stále si stojí zatím, že jsem mu způsobil škodu a že fakturu mi proto jako kompenzaci neuhradí.

Jak jsem již psal, nemám žádnou smlouvu o provedení práce. Mám akorát vystavenou fakturu a emial, že mi platbu nepošlou.

Re: Vymáhání pohledávky od bývalého zaměstnavatele

Mgr. Oldřich Topka, 20.10.2008 14:10:04

Tak to svých nároků musíte domáhat soudně žalobou o zaplacení dlužné částky.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »