Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o pomoc. V r. 1997 jsme koupili od města obytný dům a jako podklad pro výpočet podílů jsme použili Evidenční listy bývalého Bytového podniku, který dům pro město spravoval.Byly to vlastně jediné relevantní podklady pro sepsání žádosti o odprodej domu. Při pozdější snaze o změnu podílového spoluvlastnictví a vyčlenění konkrétních byt. jednotek jsme zjistili, že faktická výměra jednotlivých bytů neodpovídá skutečnosti. Ve dvou podkrovních bytech, které mají zkosené stropy totiž počítal BP pouze 4/5 podlahové plochy (dle dnes již zrušené vyhl.MF č.176/93 Sb).Jak tuto disproporci, která představuje kolem 8 metrů čtverečních v každém ze dvou bytů řešit? Má jeden z ostatních spoluvlastníků právo vyžadovat jakési vyrovnání, dokonce v současných, tržních cenách? Děkuji.
Chci si postavit přístřešek pro auto na pozemku,který patří do podílového spoluvlastnictví nájemníků domu, v kterém bydlím.Jsem tudíž také spoluvlastníkem.Na stavebním úřadě mi sdělili,že stavbu nepovolí, pokud nebudu mít souhlas od všech spolupodílníků pozemku.Jeden ze 4 spolupodílníků nesouhlasí,stavbu tudíž opravdu nebudu moci realizovat?
Dobrý den ,prosím o radu. Vysvětlete mi co je ideální podíl v případě spoluvlastnictví zahrady 5 majiteli. Jedná se o to ,že 1 díl má MBD a 4 díly vlatníci, kteří nejsou schopni se domluvit a ideál.podílu o který by se staral. Dohody s MBD a 2 majitelé je reálná ale 2 díly má jeden majitela ten nám tady pomalu rozkazuje co smíme a nesmíme dělat,ale sám na pozemku nic nedělá. My jsme si svoji 1/5 oplotili ale stala se chyba ,že to nemám písemně potvrzený od spoluvlastníků.Myslíte si že by bylo dobré dodatečně si to nechat potvrdit , popř. když mi to nepodepíše majitel 2 podílů jestli bych musela oplocení zbourat.Můj názor je ten že pokud bych měla většinový souhlas že by neměl být problém ,ale neznám právní další kličky. Prosím o radu jak se ke všemu postavit a jak dál pokračovat v jednání.Nebo jestli si to nechat zanestnést do KN.Musí být též souhlas spoluvlastníků?Je to komplikované proto prosím o radu.
Děkuji Ilona Slivoňová - 736761597 nebo slivonova@centrum.cz
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com