Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na možnost vrácení zboží.
Dne 10.11.2007 jsme v prodejně v Plzni zakoupili dětské golfky Chicco ct 0.1.za 6741,-Kč.
Nejprve nám prodavač sdělil, že ke kočárku není žádná výbava. Později řekl, že ke kočárku je zdarma pláštěnka a nákupní košík a zboží nám po zaplacení spolu s daň. dokladem vydal. Doma jsme si přečetli na daň. dokladu text:"Výrobek předveden, návody a záruční listy vydány." Nám ovšem výrobek nepředvedl a záruční list a návod jsme rovněž neobdrželi. Přítel čekal na doklady, které šel prodavač jakoby hledat, ale jaksi se nedočkal a odešel bez nich. Domnívám se, že je prodavač nenašel záměrně, neboť jak jsem večer zjistila v povinné výbavě kočárku měla být zdarma nejen pláštěnka a nák. košík, ale i letní-zimní boudička a nánožník. Prodavač nám sdělil, že nánožník si musíme dokoupit, což byla lež.
Nánožník (originální by stál 1000Kč) za 500Kč jsem si zakoupila a spolu s ním ještě nějaké věci - vše zhruba za 2000Kč. Daňového dokladu jsem se, ale opět nedočkala - prodavač mi ho nevydal!
Po zjištění povinné výbavy kočárku a našeho "ošizení" jsem na prodejnu ihned posílala mail, ve kterém žádám nápravu ohledně dodání nánožníku, návodu na používání a záručního listu. Nyní čekám, jak se k tomu daná firma vyjádří.
Mohu za těchto podmínek odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněz, pokud mi nebude vyhověno - předán návod na použití, záruční list a dodán nánožník.
Děkuji za odpověď
jana.konopaskova.hc@seznam.cz
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com