Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Jsme 3 sourozenci. Při dědickém řízení jsme já a moje sestra postupně zdědili každá 1/2 domku. Domek byl ve špatném stavu a bratr se dědictví zřekl. Nyní tam bydlí moje sestra která je svobodná a bezdětná, Zdravotně na tom není moc dobře. Kdyby se s ní něco stalo, její polovinu bych zřekmě dědila já společně s bratrem. Do domku jsem dala spoustu peněz a práce. S bratrem se moc nestýkáme.Myslím ale že by se dědictví po sestře už nezřekl a chtěl by vyplatit.Může sestra napsat závěť kde odkazuje svou polovinu mě, nebo ji v případě že si najde přítele změnit. Jak se postupuje, když ten co závěť napsal zemře? Je pak nutný odhad nemovitosti?
Dobrý den,
jestliže sestra vlastní celý dům a chce, abyste ho po její smrti zdědila Vy, může sepsat závěť, v níž Vás uvede jako jediného dědice. Pokud by závěť nesepsala, dědila byste Vy a bratr. U dědictví je vždy nutný odhad nemovitosti z důvodu zjištění odměny notáře, který dědictví řeší.
Dobrý den!
Jedná se o dědictví. Bratr má zájem o malý domek a já bych získal družstevní podíl (byt v družstvu nájemníků). I když s tímto dělením souhlasíme,potřebuji vědět jak se férově vyrovnat
, jestli dle odhadů v rámci dědického řízení. Bratr si chce domek nechat ,já nikdy nebudu znát jeho tržní cenu.
Je správné cenový rozdíl odhadů obou nemovitostí
rozdělit na polovinu a tu vyplatit tomu dědici,který má nižší odhat nemovitosti?
Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com