Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co dělat v případě, že mám se sestrou dům napůl a chtěla bych jej opustit, respektive nechat svojí polovinu sestře, a tím pádem bych ráda aby mě vyplatila. Nevím, jak v takovím případě postupovat, co je potřeba a jaké kroky splnit...
Děkuji předem za radu.
Sestře můžete svoji polovinu domu prodat, nebo si obě můžete své podílové spoluvlastnictví zrušit a vypořádat (tak, že dům bude jen sestry, která Vám uhradí určitou částku). Na oba způsoby banky běžně poskytují hypoteční úvěr.
Jaký je rozdíl mezi tím, jestli jí svoji polovinu prodám a nebo zrušení spoluvlastnictví a prodej mojí poloviny? Připadá mi to stejné, ale právní kroky budou asi jiné. Potřebovala bych vědět kde začít a co je pro mě výhodnější. Je mi jasné, že budeme potřebovat asi odhad domu.... Ale nevím co pak.
Díky
Dobrý den,ráda bych Vás poprosila o radu.Moje matka je vlastníkem ideální 1/4 domu.Chtěla by mi a manželovi tento svůj podíl darovat,protože veškeré opravy (výměna oken,plynové topení a další poplatky včetně daní) platíme my.Nechtěla jsem,aby mé 2 sestry byly nějak ztrátné,proto jsme jim nabídli finanční vyrovnání,s nímž souhlasily.Teď se ale jedna sestra ozvala,že by chtěla víc peněz,protože po smrti otce byl odhad takový a takový a oni by byli ztrátní.Musím svým sestrám vůbec něco vyplácet,když jde o darovací smlouvou?Měla jsem zato,že má matka si za svého života může se svým majetkem naložit jak chce.Mě šlo jen o to,abych dostala zpět peníze,které teď do nemovitosti vkládám (a bude jich víc) a nechtěla jsem,aby si sestry myslely,že jsem všechno dostala jen já.Moc děkujin za odpověď
Dobrý den,
sestrám ani nikomu jinému nemusíte ani vy ani matka cokoli vyplácet. Vlastník věci - zde Vaše matka - si s s touto věcí může nakládat dle svého uvážení, např. ji Vám darovat. Tedy, jestliže sestrám chcete něco dát, je to čistě na Vaší dobré vůli a sestry by tak tedy měly být rády a ne si diktovat vyšší částky.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com